Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köylüler su sorunlarını kendileri çözdü

        (Fotoğraflı)

        Muammer Yıldız

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Muşallikalesi köyünde 3 aydır azalan ve akmayan köy şebekesi suyundaki sorun çözüldü.

        Köy şebeke suyunun zamanla azalması sebebiyle pınarlardan su çekerek su sorunlarını halletmeye çalışan köylüler, şebeke suyunun çıktığı yer olan kaynağı açmaya karar verdiler. Köylüler, imece usulü gerçekleştirdikleri çalışmalar sonrasında suyun kaynak noktasının çitillerle kaplandığı gördüler. Köy halkı yaklaşık 5 metre uzunluğundaki çitilleri temizleyerek köy şebeke sularının akmasını sağladılar.

        Köy muhtarı Selman Göç yaptığı açıklamada,"Köyümüzde şebeke suyumuzun yaklaşık 3 aydır aşırı derecede azaldığını gördük. Bu su kaybının hava şartlarının kurak geçmesinden kaynaklandığını zannediyorduk. Köy halkı ile birlikte imece usulü ile su avgınını eşmeye karar verdik. Köy halkı ile yaptığımız çalışma sonrası su avgınını açtık. Su avgınının içindeki çitili gördük. 10 metrelik yaptığımız çengel demirle yoğun çalışmalar sonucu su şebekesinden çitili çıkardık. Çevredeki ağaçlardan kaynaklanan tam 5 metre çitil su avgınını kapatmıştı. Suyun kaybolma sebebi çitilin suyu çekmesi ve su yolunu kapatmasıymış. Çitili köy halkı ile hep beraber temizledik. Şu anda suyumuz akıyor. Köy halkı ile beraber köyümüzün en önemli yaşam kaynağı olan sudaki sorunumuzu halletmenin haklı gururu içerisindeyiz. Köy muhtarı olarak köy halkımıza bana verdiği destek ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        (MY-BMG-UY-Y)

        18.12.2017 11:03:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa