Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik Merkezlerinden ABD ve İsrail'e tepki

        (Fotoğraflı)

        Hilmi Çelikel

        ÇANKIRI (İHA) - ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına yönelik Çankırı'dan bir tepki daha geldi. Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından Büyük Cami'de cuma namazı sonrasında ABD ve İsrail'e tepki gösterildi.

        Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezleri Başkanı Batu Han Dinlemez basın açıklamasında bulunarak, "Malumunuz ki 100 yıl önce Balfour Deklarasyonu ile Osmanlı'dan kopartılan ve sistemli şekilde Filistin'in Yahudileşmesine açılan kapı, bugün üzülerek görmekteyiz ki evvela Filistin'i ardından da Orta Doğu coğrafyasını kan gölüne çevirmiş huzurun barışın ve kardeşliğin temeline dinamit koymuştur" dedi.

        Dinlemez, gençlerin yaşanan zulümlere duyarsız kaldığını aktararak, "1948 yılında haydutça kurulan İsrail bugün aynı haydutlukları devam ettirerek Filistin coğrafyasının tamamına hakim olmuştur. Amerika ise bu terörizmi adeta ödüllendirmiş. Kudüs gibi 3 semavi dinin kutsal saydığı, Peygamberlerin doğduğu yaşadığı ve tebliğ vazifelerini ifa ettikleri bu şehri teröristlerin başkenti olarak tanımış ve Yahudi terörünün insiyatifine bırakmıştır. Ama bilinmesini şiddetle ifade ederim ki bugün ne eski Türkiye ne de dünyaya ve Orta Doğu'ya gözlerini kapatmış bir Türk gençliği var" şeklinde konuştu.

        Kudüs'ü zalimlerin ellerinden kurtaracaklarının altını çizen Dinlemez , "Bugün yeni Türkiye ifade ettiğimiz bu vatanda yaşayan her genç Şam'ı Urfa'dan, Bağdat'ı Erzurum'dan, Kahire'yi Sivas'tan ve Kudüs'ü İstanbul'dan ayırmamaktadır. Gönül coğrafyamızın bize hasret kaldığı bilinciyle yoluna devam etmektedir. Kudüs ve mescidi aksa biz müminlerin haremi, peygamber efendimizin bizlere olan emanetidir. Bütün dünya şunu bilmelidir ki yeri ve zamanı geldiğinde Türk gençliği olarak malımızla ve canımızla Golan Tepeleri'ne, Sina Yarımadası'na, Zeytin Dağı'na gidecek ve canımızla müminlerin namusu olan Kudüs'ü zalimlerin elinden alacağız. Kudüs'teki Cehennem Vadisi'nde müminlerin Allahuekber sesleri yankılanacak ve cehennem vadisi Zalimlere mezar olacaktır. Sizlere yemin olsun ki! Liderimizin bir emriyle; Kudüs'e İslam sancağını dikmek, Davut Kulesi'nde Ezan-ı Muhammediyeyi okumak arzusuyla milyonlarca genç hazır beklemektedir. Ezanın okunduğu her toprak Türkün vatanıdır. Müslümanların namusudur! Öyle inanıyorum ki bir gün Kudüs'te bu zulüm sona erecek ve Allah'ın mümin kulları yeryüzüne varis olacaklardır. Bu vesile ile Trump'ın almış olduğu Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının bir anlam ifade etmediğini belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

        Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. Basın açıklamasına Belediye Başkanı İrfan Dinç, Gençlik Merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        (HÇ-SLH-Y)

        15.12.2017 17:32:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa