Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bestami Yazgan Şiirleri Güzel Şiir Okuma Yarışması yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'de, 3. Eğitim Bölgesi Bestami Yazgan Şiirleri Güzel Şiir Okuma Yarışması yapıldı.

        Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan 3. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürü Mehmet Bereketoğlu, "Düzenlediğimiz şiir yarışmasının konusunu, çok değerli şairimiz, yazarımız Bestami Yazgan'ın şiirleri oluşturmaktadır. Bestami Yazgan Hocamızın şiirleri geniş kitlelere hitap etmekte ve milli, manevi kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

        Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise dilin kültürün aktarımında en temel öge olduğunu ifade ederek, "Dilin en süzülmüş, kaymağı diyebileceğimiz bölümü de şiirdir. Biz, çocuklarımıza hem şiiri sevdirmeyi hem de kıymetli büyüğümüz Bestami Yazgan'ın şiirleri ile çocuklarımızı tanıştırmayı amaçladık ve böyle bir organizasyonu düzenledik

        " şeklinde konuştu.

        Açılış konuşmalarının ardından yarışma başladı ve ilkokul öğrencileri Osmaniyeli Şair Bestami Yazgan'ın şiirlerini okuyarak, performanslarını sergilediler.

        Programın devamında, yarışmaya katılarak şiirlerini okuyan tüm öğrenciler sahneye davet edildi. Yarışmacılar; 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Meleknaz Kirkit, Vali Ümit Karahan İlkokulu öğrencisi Ayşenur Bozkurt, Osmaniye İlkokulu öğrencisi Zeynep Kızıltaş, Salih Bahçeli İlkokulu öğrencisi Zeynep Asya Çelik, Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Özge Bayazıt, Özel Ender İlkokulu öğrencisi Şevval Öktem, Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Beyzanur Öngün, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğrencisi Yağmur Alper, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu öğrencisi Melisa Bayrak, Şehit Piyade Er Mevlüt Aydoğan İlkokulu öğrencisi Azra Çarpanalı, Cebelibereket İlkokulu öğrencisi Zeynep Ceren Özden, Dereobası İlkokulu öğrencisi Sevim Nida Karga, Figen Alhan İlkokulu öğrencisi Aygül Ünsür, Münire Hanım İlkokulu öğrencisi Elif Canbolat ve Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Eren Deniz'e Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından hediyeler verildi.

        Etkinliğin son bölümünde, yarışmada jüri tarafından seçilerek ilk üç dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın birincisi Cebelibereket İlkokulu öğrencisi Zeynep Ceren Özden ödülünü Vali Ömer Faruk Coşkun'dan, yarışmanın ikincisi Özel Ender İlkokulu öğrencisi Şevval Öktem ödülünü Şair Bestami Yazgan'dan ve yarışmada üçüncülük derecesini elde eden Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Beyzanur Öngün ise ödülünü İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan'dan aldılar.

        (RSL-Y)

        15.12.2017 14:13:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa