Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de kar yağışı

        - 45 köy yolu ulaşıma kapandı

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 45 köy yolu ulaşıma kapanırken, il merkezinde kar kalınlığı 16 santimetre olarak ölçüldü.

        Gece yarısına kadar süren yağışın ardından gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 derece olarak kayıtlara geçerken, Gümüşhane kent merkezine son 24 saatte düşen toplam kar miktarı ise 16 santimetreye ulaştı.

        İl Özel İdaresi ekipleri ise sabahın ilk saatlerinden itibaren taşımalı eğitim yapılan köyler ile diyaliz hastalarının bulunduğu köyler öncelikli olarak karla mücadele çalışmalarına başladı. Merkez ilçede 10, Kürtün ilçesinde 15, Şiran ilçesinde 5 ve Torul ilçesinde 15 olmak üzere il genelinde toplam 45 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, kapalı yolların gün içerisinde yoğun bir çalışmayla tekrar ulaşıma açılması planlanıyor.

        Karayolu ağında bulunan Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerinde yağış zaman zaman etkili olurken, özellikle Zigana geçidinde ulaşımın gece boyunca güçlükle sağlandığı, çok sayıda aracın yolda kalması nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldiği bildirildi.

        (RE-ÖS-Y)

        08.12.2017 14:44:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa