Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dörtyol'da "Değişen Dünya'da Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferans

        - Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konferansa konuşması olarak katıldı

        - Dilipak:

        - "Dünya gelirinin yarısı Amerika'ya gidiyor"

        (Fotoğraflı)

        Necati İvgin

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde "Değişen Dünya'da Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferans düzenlendi. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konferansa konuşması olarak katıldı.

        Eğitim Bir-Sen Dörtyol Temsilciliği tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Değişen dünya düzenine hiçbir müslüman dünyada olup biteni duymazdan ve görmezden gelemez. Dünyanın zenginleri geçtiğimiz yüz yıla 3 dünya savaşı ve soğuk savaşlar sıkıştırarak milyarlarca insanı öldürttüler. Halende bundan vazgeçmiş değiller. Dünya gelirinin yarısı Amerika'ya gidiyor, kalan yarısının yarısı Avrupa'ya diğer yarısı da diğer ülkelere gidiyor" dedi.

        Türkiye'nin, yeni dünya düzeninde hem stratejik hem de politik olarak olmazsa olmaz bir konumda olduğunu kaydeden Gazeteci-Yazar Dilipak, Türkiye'nin katma değeri çok yüksek ürünler üretmeye ihtiyacı olduğunu birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak daha çok üretmesi gerektiğine dikkat çekti.

        Konuşmasına dünyadaki gelişmeleri dünya haritası üzerinde ülkelerin durumlarını verdiği nüfus sayıları üzerinden örnekler ile sürdüren Dilipak, Türkiye'nin "hayır" dediği bir projenin Ortadoğu başta olmak üzere hayata geçemeyeceğinin de altını çizdi.

        Konferansı Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Müftümüz Hüseyin Taner, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve davetliler izledi.

        (NCT-Y)

        02.12.2017 12:11:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa