Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Günaydın, Mada Adası'nda

        (Fotoğraflı)

        Feti Kılıç

        ISPARTA (İHA)- Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli Köyü'ne bağlı olan ve Türkiye'de, üzerinde yerleşim alanı olan tek göl adası Mada Adası'na tekneyle geçti.

        Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Şarkikaraağaç İlçesi'nin Gedikli Köyü'ne bağlı olan ve Türkiye'de üzerinde yerleşim yeri olan tek göl adası Mada Adası'na çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

        Beyşehir Gölü'nde bulunan Mada Adası'na Gedikli Köyü sahilinden tekneyle geçen Vali Şehmus Günaydın, mahallede öncelikli olarak kadınları dinledi ve ardından mahalle meydanında vatandaşlarla buluştu.

        "En güvenli ve ekonomik ulaşım sağlanacak"

        Kış aylarında donan Beyşehir Gölü'nden mahallelerine ulaşmakta güçlük çektiklerini belirten ada sakinlerinin ulaşım talepleriyle ilgili görüşlerini dinleyen Vali Günaydın, bu konuda gerekli araştırma ve inceleme çalışmalarının yapılarak en güvenli ve ekonomik bir ulaşım yönteminin uygulanması için ilgililere talimat verdi. Vali Günaydın öncelikli olarak mahalle içerisindeki yolların düzenlenmesi gerektiğini belirterek ilgililerden bu konuda derhal çalışma yapılmasını istedi.

        Mada ziyaretinin ardından Vali Günaydın, geçtiğimiz sene Gedikli Köyü ziyaretinde vatandaşların ada davetini kabul ettiğini belirterek, bu yıl adayı ziyaret ederek adada yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dinleme fırsatı bulduğunu aktardı.

        "Çözebildiğimiz sorunları en kısa sürede çözeceğiz"

        Vali Günaydın, "İlçe Kaymakamımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ile üyeleri ve diğer görevlilerimizle beraber sorunları dinledik. İnşallah çözebildiğimiz sorunları en kısa sürede çözeceğiz. Gönül arzu ediyor ki bütün vatandaşlarımızın tüm taleplerini yerine getirelim. Ancak imkânlar elverdiği ölçüde bu çalışmaları yapacağız. Vatandaşlarımıza değişik alternatifler sunduk, özellikle öğrencilerimizin sıkıntı çekmemeleri için Kaymakamlıkça yapılan çalışmaları dinledik ve eğitim konusunda çok büyük bir sıkıntının olmadığını gördük. Mahalle içerisinde yapılan çalışmalara da arkadaşlarımız hemen başlayacak. Mahallede yaşayan hanımların talepleri oldu, onları karşılayacağız. İnşallah en kısa sürede adada yaşayan vatandaşlarımızın bize ilettikleri sorunlar konusunda önemli bir mesafe alacağımızı düşünüyorum" dedi.

        Mada Adası ziyaretinin ardından Yenişarbademli İlçesi Gölkonak Köyü'ne geçen Vali Şehmus Günaydın, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Köy yollarının sıcak asfaltla kaplanmasından dolayı Vali Günaydın'a teşekkür eden vatandaşlar herhangi bir taleplerinin olmadığını belirttiler.

        (FK-SÇ-Y)

        01.12.2017 12:20:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa