Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun tehlikeli sektörlere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Yeles

        GİRESUN (İHA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanlara yönelik zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

        Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki tarafından organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde inşaat grubunda , sınavda başarılı olan 50 kişi, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

        Şebinkarahisar Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Şahin Yılancı da "Belge süreci önemli. Bölgemizde çalışanların bu belgeyi almaları oldukça önemli. Biz de gereken katkıyı belediye olarak sağlayacağız. 2018 yılında da bu sınavların ilçemizde gerçekleşmesi için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışmalar yürüteceğiz" diyerek sınavda başarılı olanları tebrik etti.

        Törene katılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın ise yaptığı açıklamada "Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki tarafından organize edilen sınavlarda eylül ayı içerisinde Şebinkarahisar'da inşaat alanında çalışan yaklaşık 50 kişi bu Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazandı. 2018 yılında yine Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizde bu sınavlar yapılacak. İnşaat sektörü haricinde metal ürünleri, otomotiv, kaynak, makine bakımcısı gibi mesleklerde sınavlar yapılacak" dedi.

        Şuanda 81 meslek zorunluluk kapsamı içerisinde yer aldığını belirten Günaydın, "2018 yılında bu sayı 106, 5 yıllık süre içinde de zorunluluk kapsamı yaklaşık 600 mesleğe çıkacak" şeklinde konuştu.

        (AY-ÖS-Y)

        01.12.2017 11:19:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa