Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis'te su sorunu çözülüyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Sadullah Seven ile bir araya gelerek Kilis'in su sorununu masaya yatırdı.

        Bölge Müdürü Sadullah Seven ile beraberindeki Belediye Başkanı Hasan Kara ile bir araya gelerek, Kilis'in su sorunun masaya yatırıldı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, "Yeni Yapan, Narlıca ve Salabıyan (Şıh Mehmet Mahallesi) bölgelerinde içme ve kullanma kuyuları açılması, Seve Barajı Yeni Yapan derivasyon kanalı civarında içme ve kullanma kuyusu açılarak Seve Barajına su sağlanması, Tahta Köprü Barajı ve Fırat Nehrinden Kilis'e su getirilmesi konularının çalışılması, Yukarı Afrin Barajı ve İsale hattı inşaatlarının hızlandırılması (Yeni arıtma tesisi yapılması), Kilis Merkez Atık Su Arıtma Tesisi çıkış suyla sulama yapılabilmesi için basınçlı kum filtreleri ile uv (Ultraviyale) yapılarının kurulması ve yüzeysel sulama projesinin hazırlanması, Akpınar (zoppun) dereleri ve Gazze Parkı kuru dere korumasının yapılması.Kilis Narlıca Göletinin yapımına başlanmıştır. Tamamlandığında 196 hektar alan cazibeli olarak sunulacaktır. Kilis Demirciler Göleti, Kilis İli Merkez İlçeye 30 km mesafede Demirciler Köyünün 1,5 km güneydoğusunda Güneşdere üzerinde yapımına başlanmıştır tamamlandığında 78 hektar alan cazibeli olarak sulanacaktır. Kilis Şenlikçe Göleti Kilis Musabeyli İlçesi proje yapımına başlanmıştır tamamlandığında 206 hektar alan cazibeli olarak sulanacaktır. Kilis Musabeyli Kocabeyli Köyü kuru dere 2018 yılı mayıs ayına kadar planlama raporunun hazırlanması hedeflenmektedir.Kilis Musabeyli İlçe Merkezi kuru dereler yapımı ihale süreci devam etmektedir.Kilis Narlıca Deresi ve Gazze Parkı kuru dere yapımı ihale süreci devam etmektedir.Kilis il sınırları dışında ilçelerimizi ilgilendiren Hale Parkı, Kantara, Sinnep ve Söğütlü kuru dere 1 ve kuru dere 2 yapımı ihale süreci devam etmektedir.Kilis Musabeyli Sapkanlı Göleti yukarı havzası işin ilk inceleme raporu onaylanmıştır. 2018 yılı Mayıs ayına kadar planlama raporu hazırlanacaktır" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        28.11.2017 12:07:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa