Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da "Balık Ye Sağlıklı Ol" etkinliği başladı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Aydın'da ilkokul öğrencilerine yönelik "Balık ye Sağlıklı Ol" konulu eğitim çalışması başladı.

        Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine balık ve suda yaşayan diğer canlıları tanıtmak, su ürünlerini tüketmenin faydalarını anlatmak ve tüketimini özendirmek için "Balık Ye Sağlıklı Ol" konulu eğitim çalışmasına başlandı.

        Etkinliğin Kasım ayı programında, Efeler İlçesi Yedi Eylül İlkokulu ve Zübeyde Hanım İlkokulu ile Yenipazar İlçesi Dalama İlkokulu'nda 4'üncü sınıf öğrencilerine eğitim verildi.

        Su Ürünleri Mühendisleri tarafından verilen eğitimde, insan vücudu için gerekli olan omega-3, vitamin ve amino asitler ile kalsiyum, fosfor gibi minerallerin balık ve diğer su ürünlerinde bol miktarda bulunduğu belirtilerek, özellikle büyüme çağındaki bireylerin haftada en az iki kez balık tüketmesinin fiziksel ve zeka gelişimlerine önemli faydalar sağlayacağı öğrencilere anlatıldı. Balık yeme alışkanlığının çocuklara kazandırılması için yapılan eğitim faaliyetleri, okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından da büyük ilgi gördü. Eğitim sonunda, katılımcı öğrencilere su ürünleri temalı hediyeler verilirken, etkinliğin geniş öğrenci kitlelerine ulaşması için Aydın genelindeki okullarda devam edileceği kaydedildi.

        (OD-MB-Y)

        28.11.2017 10:28:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa