Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den küçükbaşlarda enfeksiyona karşı ilaçlama

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Küçükbaş hayvanların enfeksiyon nedeniyle kaybedilmesini önlemek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ağıllarda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

        Manisa genelinde küçükbaş hayvanlarının enfeksiyon nedeniyle kaybedilmesini önlemek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği önemli bir çalışmaya imza attı. Üç kurumun iş birliği içerisinde yapılan uygulama ile birlikte küçükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ağıllarında dezenfekte çalışması yapılıyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Saruhanlı'da ağıllarda ilaçlama uygulaması gerçekleştiriyor. Gerçekleştirilen uygulamayı Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Ali Aybars Özbilgin de takip etti. Küçükbaş hayvanın enfeksiyon nedeniyle kaybedilmemesi ve ülke ekonomisinde kayıp yaşanmaması amacıyla ilaçlama çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş," Salihli, Kırkağaç, Alaşehir, Soma, Şehzadeler, Yunusemre, Gölmarmara ve Ahmetli ilçemizde ilaçlama uygulamamızı tamamladık. Saruhanlı ilçemizde ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

        (ÖND-Y)

        25.11.2017 13:28:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa