Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

        - Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş;

        - "Eğitimin insanı güzelden ve yararlıdan yana değiştirmesi gerekir"

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı yapılan etkinlikler ile sona erdi.

        İlk kutlama, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu. Protokol üyeleri daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen kutlama geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamalara Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Programda konuşma yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kürsüye konuşmak için çıkmadığını, salonda bulunan tüm öğretmenlerin ayağa kalkmasını istediğini ifade ederek, "Öğretmenlerimiz buranın başöğretmeni Milli eğitim Müdürümüz söylenecek en güzel söyleri söyledi. Ama ben salondaki diğer herkesi öğretmenlerimizi şükranla ve minnetle alkışlamasını istiyorum. Öğretmenlerimizin bu kadar kalabalık olduğunu bilseydim diğerlerini ayağa kaldırma ihtiyacı duyardım. Gerçekten milli eğitim müdiremiz çok duygusal ve güzel bir konuşma yaptı. Söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Onun üstüne bir şey söylemeden programın devamını daha uygun buluyorum. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğitim ve öğretim adına gerektiğinde canını vermiş ve şehit olmuş öğretmenlerimiz ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyor hepsinin huzurunda saygıyla hürmetle eğiliyorum. Hepiniz inşallah çok daha güzel çok daha aydınlık bir Türkiye'nin iyi yetişmiş salondaki bu öğretmenlerimiz aracılığıyla ve diğerleri aracılığıyla yetiştirileceğini göreceğiz çok yakında. Yarınlar hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz için çok daha iyi olacak" dedi.

        " Eğitimin insanı güzelden ve yararlıdan yana değiştirmesi gerekir"

        Ardından konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimin sevgi ve şefkat olduğunu belirterek, öğrencilerine sevgiyle yaklaşmayan öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demir ne kadar dövülürse dövülsün onu şekle sokamazsınız. Eğitimin insanı iyiden, doğrudan, güzelden ve yararlıdan yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise eğitici ve öğretici konumda olan sizleri, sadece sözleriniz ile değil tutum ve davranışlarınızla, karakter ve duruşunuzla, örnek bir kişilik ortaya koymanızla gerçekleşir. Sizlerin tavır, davranış ve tutumlarınız bir fidana verilen ilk can suyu misali, pırıl, pırıl bir gençliğin insani değerlerle donanmış bir neslin yetişmesine vesile olacaktır. Öğretmen, bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını görebilendir. Her çocuğun, her öğrencinin mutlaka kabiliyetli olduğu, başarıyı yakalayabileceği, bu ülkenin gelişmesine katkı sunabileceği bir alan mutlaka vardır" dedi.

        "Öğretmen öğrencisini her yönüyle tanımalıdır"

        Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına konuşma yapan Veysel Safitürk ise; 31 yılını dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdığını belirterek, "1986 yılında ise Bitlis'te başlayan öğretmenlik yolculuğum, Edebali Ortaokulu'nda 2017 yılında sonra ermiştir. Anılarım hayallerim, gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek. Ben, öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklere sevgi ile yaklaşmalarını, güzel yurdumu sevmelerini dürüst olmalarını, çalışkan olmalarını öğütledim. Anne-babalarına hürmet göstermediklerini, arkadaşlarına, akraba ve komşularına ellerinden geldiğince yardım etmelerini, Türkiye'miz için çok ama çok çalışmaları gerektiğini, çağdaş medeniyeti yakalamayı, dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Öğretmenliğim sırasında yapmış olduğum çalışmaların yeterli olduğunu düşünürdüm ancak şimdi çok daha fazlasını yapabilir, çok daha gönüller kazanabilirdim diye düşünüyorum" dedi.

        Konuşmanın ardından öğretmenlerin folklor gösterilerinin ardından okunan şiirler ve aday öğretmenler adına İlkay Özkan'ın konuşması ile devam etti. Adaylığı biten öğretmenlerin yemin törenini ardından 2017 yılında emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve başarılı öğretmenlere Başarı Belgesi verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı müzik dinletisi ile son buldu.

        (DA-Y)

        24.11.2017 18:34:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa