Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESOGÜ Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ü törenle emekliliğe uğurladı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün emekliliği dolayısıyla, Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından bir tören düzenrlendi.

        ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'ndaki emeklilik törenine, Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün ailesi, meslektaşları, arkadaşları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tercan Us, 1986 yılından bu yana tanıdığı Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün önce kendisine Mikrobiyolojiyi sevdirdiğini sonra ise model aldığı bir ablası, dostu ve sırdaşı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün ülkesine ve devletine her zaman bağlı kalan, bilimsel bilgi ve düşünceden hiç ayrılmayan bir Cumhuriyet bilim kadını ve örnek bir akademisyen olduğunu belirten Prof. Dr. Tercan Us, onun bilgilerini sürekli güncelleyen, öğrendiklerini öğrencileri ve meslektaşlarıyla paylaşan, onlara rehberlik ederek yol gösteren, konuları detaylı olarak analiz edip akıl ve mantık sürecinden geçirdikten sonra hak ve hukuk çerçevesinde doğrulara ulaşmayı hedefleyen, kararlı tutumu ve liderlik vasfıyla daima kendilerine örnek olan bir hocaları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün kurucuları arasında yer aldığı ve büyük emek verdiği Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nın bir laboratuvar ve bir yıkama odasından ibaret olan ilk halinden bugünkü donanımlı ve tam teşekküllü bir birim haline gelişinin baş mimarı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tercan Us, Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün ayrıca Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD)'nin de kuruluş ve gelişimine verdiği emeklerle Tıbbi Mikrobiyolojinin ulusal platformda bilimsel saygınlığını yükselttiğini belirtti. Prof. Dr. Tercan Us, herkese karşı ve her zaman alçak gönüllü olan, sevgi ve saygıyla yaklaşan Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün aynı zamanda örnek bir eş, örnek bir anne, örnek bir evlat, dost ve akrabalarının iyi ve kötü günlerinde yanlarında yer alan gerçek bir kötü gün dostu olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Tercan Us Prof. Dr. Yurdanur Akgün'e ailesi ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve güzel bir ömür diledi.

        Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, 40 yıllık emeği ile yetiştirdiği onlarca uzman ve öğretim üyesine katkısının sonsuz olduğunu belirttiği Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ü emekliliğinden sonra da bir ablaları ve bir hocaları olarak hep yanlarında görmek istediklerini belirtti. Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün ESOGÜ'nün önceki rektörlerinden Prof. Dr. Necat A. Akgün'ün eşi olmasına da değinen Prof. Dr. Ali Arslantaş, onun meslek hayatını sürdürme ve çocuk yetiştirmenin yanında bir rektör olan eşine verdiği desteğin de muazzam bir fedakarlık olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ali Arslantaş "Ne mutlu size, ne mutlu sizinle çalışan öğretim üyelerine, ne mutlu eşiniz olma şansını yakalayan önceki rektörümüze. Size huzurlu ve esenliklerle dolu bir ömür diliyorum. Bir dekan olarak da Tıp Fakültemize yaptığınız sonsuz katkılardan dolayı minnettarlığımı sunuyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

        ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yaklaşık 20 yıldır tanıdığı Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün hem tıp fakültesine hem de kuruluşundan itibaren Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'na önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Yurdanur Akgün'ün ömrünün büyük bir bölümünü verdiği mesleğinde edindiği tecrübelerden faydalanmamanın üniversite adına bir kayıp olacağını dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, 'emekli' değil 'kıdemli' olarak nitelediği Prof. Dr. Yurdanur Akgün ve onun gibi öğretim üyelerinin hizmetlerinden bundan sonra da faydalanmak istediklerini söyledi. ESOGÜ'nün bugün 110 devlet üniversitesi arasında önemli bir yere sahip olmasında Prof. Dr. Yurdanur Akgün ve eşi Prof. Dr. Necat A. Akgün'ün de değerli katkıları olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Yurdanur Akgün'e ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür dileyerek sözlerini tamamladı.

        Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yurdanur Akgün'e Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ESOGÜ anı tabağı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tercan Us ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Hasçelik Prof. Dr. Yurdanur Akgün'e hediye takdim etti. Son olarak KLİMUD Başkanı Doç. Dr. Berrin Esen Prof. Dr. Yurdanur Akgün'e plaket takdim etti.

        Takdimlerin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Yurdanur Akgün, 40 yılı aşan meslek yaşamının sonunda bugün bulunduğu noktaya gelmesine katkılarından dolayı ailesine ve kendisini yetiştiren hocalarına teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Yurdanur Akgün bugün bir kariyeri varsa, bir kadın olarak hiçbir engelle karşılaşmadan özgürce bir üniversite profesörü olmuşsa ve bunu devlet okullarında aldığı kaliteli ve ücretsiz eğitimle başarmışsa bunun laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti sayesinde olduğunu kaydetti ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sundu. Vatanını sevmenin vatan için çalışmak ve görevini en iyi şekilde yapmak olduğunun bilinciyle çok çalıştığını belirten Prof. Dr. Yurdanur Akgün, kişisel çıkarlarını hiçbir zaman ilkelerinin önüne koymadığını, kişi ve koşullara takılmadan hep ileri baktığını ve en iyiye ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Meslek yaşamına başladığı yıllarda hem hastanenin hem de şehrin koşullarının gerçekten kötü olduğunu, bugün ise ESOGÜ'nün akredite olmuş tıp fakültesi ve modern hastanesiyle ülkemizin sayılı kurumlarından biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Yurdanur Akgün, bu değişime emeği geçen tüm üniversite yöneticilerine, öğretim üyelerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Eşi Prof. Dr. Necat A. Akgün'e bugüne kadar kendisini her zaman desteklediği, yoğunluğuna anlayış gösterdiği ve çalışmalarında kendisini yüreklendirdiği için teşekkür eden Prof. Dr. Yurdanur Akgün; çocukları, damadı, gelini ve torununu da çok sevdiğini söyledi. Prof. Dr. Yurdanur Akgün emeklilik töreninin düzenlenmesine emeği geçen ESOGÜ Rektörlüğü'ne, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'na ve törene katılanlara teşekkür ederken, sözlerini Mevlana'nın 'Hayatta ne öğrendim?' şiirinden kısa bir bölüm okuyarak tamamladı.

        Emeklilik töreni konuklardan dileyenlerin kürsüye gelerek Prof. Dr. Yurdanur Akgün ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bölümle sona erdi.

        (İHA-Y)

        24.11.2017 18:23:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa