Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı'nda Öğretmenler Günü coşkusu

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama gecesi bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

        Düğün salonunda düzenlenen gec de yaklaşık bin 500 eğitimci bir araya geldi. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, öğretmenlik mesleğine aşık bir insan olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimizi her zaman çok takdir ederim. Hiçbir öğretmenimi unutmadım. Göreviniz o kadar ulvi ki. Bugünki tatsız sıkıntılarınızı çözecek iktidarlar da çıkacak eminim. Milli Eğitim'de keyfi atamaları, keyfi işlemleri, plansızlıkları, tutarsızlıkları biliyorsunuz. Benim okullara olan ilgilimi de biliyorsunuz. Siyasi iktidar okullarla ilişkimi kesmeye çalışıyor ama kesemiyor. Bu da bu salondaki kalabalıktan çok net belli oluyor. Size binlerce kez teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Atatürk içimize o kadar sinmiş ki, kimse silemez. Hiçbir güç Atatürk'ü bizden koparamaz. Bakıyorum, çocuklarda daha büyük bir Atatürk sevgisi var. 6 yaşındaki, 4 yaşındaki çocuğa bakıyorsun; İstiklal Marşı'nı okuyor, 'Atatürk kalbimdesin, ölmedin' diyor. Ama hala neden Atatürk'ten korkarlar, anlamıyorum. Yeni yeni 'Aziz Atatürk' demeye başladılar. Ben de diyorum ki seçim yaklaşıyor herhalde. Seçim yaklaştıkça Atatürk e sığınıyorlar. Arkadaşlar, Atatürk'ten korkmayın. Ben bugün başkansam, cumhurbaşkanı cumhurbaşkanıysa, başbakan başbakansa bu Atatürk sayesinde" ifadelerini kullandı.

        Tepebaşı Belediyesi'nin eğitim kapsamında yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Ataç, "Sevgili öğretmenlerim, biliyorsunuz belde evlerimiz var. 2009'dan bu güne kadar Belde Evleri'nden 100 bin kadınımız hizmet almış. Okullara girmemiz yasak olsa da çocuk merkezlerimizden senede 10 bin çocuğumuz hizmet alıyor. Bu sistemi Anadolu Üniversitesi ile online sisteme bağlıyoruz. Online eğitim sistemi, özellikle 16 yaş üstü herkese hizmet vererek eğitime destek sağlayacak. Bu online sisteme, 'Kent Enstitüsü' adını verdik. Kadın-erkek kim olursa, Tepebaşı portalına girip istediği eğitimi alacak ve sonrasında özel sertifika alacak. Yakın zamanda tanıtımını yapacağımız eğitim sistemimiz Türkiye'de bir ilk olacak" şeklinde konuştu.

        Konuşmanın ardından davetli eğitimciler, sanatçılar Mithat Körler ve Salim Özkara'nın şarkıları ile devam etti. Başkan Ataç'ın da öğretmenlere eşlik ettiği program eğlenceli şekilde son buldu.

        (İHA-Y)

        24.11.2017 17:58:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa