Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kara: "Benliklerini kaybetmiş olan milletlerin var olması ayakta kalması mümkün değil"

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen Korkut Ata Aşıklar Kervanı etkinliği için Osmaniye'ye Türk Cumhuriyetleri'nden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen aşıklar Başkan Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.

        Ziyaret esnasında Kırgızistan'dan gelen aşıklar Başkan Kara'ya kendi yörelerine ait hediyeler takdim etti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Benliklerini kaybetmiş olan milletlerin var olması ayakta kalması mümkün değil. Türk dünyasını ayakta tutan temel değerleriyle Türkiye cumhuriyetinin varlığı da Türk Dünyası için en büyük güç en büyük değer olarak varlığını sürdürüyor. O nedenle bizlerin görevi kendi değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Yerel yönetimler olarak rutin hizmetlerin yanı sıra kültürel hizmetlerin de verilmesine inandığımız için bu tip organizasyonlar bize sunulduğu zaman imkânlar ölçüsü içerisinde her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Değerlerin korunması yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığınız bu çalışmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Çalışmalarınızın başarıyla devam etmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Menderes Demir, "Korkut Ata Aşıklar Kervanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde start aldı. Ardından Azerbaycan'da ikincisi düzenlendi. Bu proje Osmaniye'de üçüncü ve finalini yapacağımız bir kültür sanat etkinliği. Osmaniye Belediyesi bu projede çok büyük bir katkı yaptı. Proje ortaklarımız katkı koydular ama esas Osmaniye Belediyesi'nin himayesinde yürüyen bir etkinlik. Başkanımız kültürel sanata özellikle Türk Kültürüne çok büyük önem veren her fırsatta bununla ilgili çaba sarf eden bir büyüğümüz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Ziyaret sonunda Türk Cumhuriyetleri'nden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen aşıklar, Başkan Kadir Kara ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

        (RSL-Y)

        24.11.2017 16:51:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa