Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Modern Serada Çiçekçilik Projesi 3. kez hibe desteği almaya hak kazandı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin "Modern Serada Çiçekçilik" projesi ikinci yılında Trakya Kalkınma Ajansı'ndan (TRAKYAKA) üçüncü desteğini almaya hak kazandı.

        Daha önce Trakya Kalkınma Ajansı'ndan bölgenin projeye uygunluğunun araştırılması ve yatırım imkanlarının değerlendirilmesi ile sera yatırımı hibelerini alan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, başvurduğu üçüncü destek paketi olan proje için personel yetiştirme desteğini de imzalanan anlaşma ile aldı.

        Trakya Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen imza töreninde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin iki kurum adına proje anlaşma protokolünü imzaladı.

        "Hayırlı olmasını diliyorum"

        Anlaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Kullandığı çiçekleri bile temin etme konusunda dışarıya bağımlı olan ilçemiz, 2018 yaz dönemi itibari ile çiçeklerinin üretilmesi sonrası bu bağımlılıktan kurtulacak. Bu da Süleymanpaşa Belediyesi için önemli bir tasarruf sağlayacak. İlçemize, şehrimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        "Modern serada çiçekçilik eğitimi" adlı proje kapsamında 1 ay içerisinde 11 park bahçeler personeli 46 saat sürecek eğitimde serada çiçek üretim aşamalarını tohumdan başlayıp alanda dikime kadar A'dan Z'ye kadar uygulamalı olarak öğrenecekler. Eğitimlerin tamamlanması ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesi'nin kendi çiçeklerini üretebilmesi için tüm teknik altyapı ve nitelikli insan kaynağı hazır hale getirilmiş olacak.

        Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi fizibilite desteği, mali destek ve son olarak aldığı teknik destek hibesi ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından aynı hedefe yönelik 3 ayrı kategoride desteklenen ilk kurum oldu.

        (EG-MEF-Y)

        24.11.2017 16:50:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa