Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Lisesi'nde şehit öğretmenler gözyaşlarıyla anıldı

        - Öğretmenlerden harmandalı gösterisi

        - Öğretmenler karaokede hünerlerini sergiledi

        (Fotoğraflı)

        Hasan Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Lisesi'nde, şehit müzik öğretmeni Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenler anısına gerçekleştirilen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Programda öğretmenlerin oynadığı harmandalı ve yine öğretmenlerin yarıştığı karaoke yarışması beğeni ile izlendi.

        Balıkesir Lisesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte sevinç ve gözyaşı yaşandı. Emekli öğretmenlere plaket takdiminin ardından salonda şehit müzik öğretmeni Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenlerin ismi okunduğunda öğrencilerden 'burada' cevabı gelmesinin ardında bazı öğretmenler gözyaşlarına hakim olamadılar. Öğretmenlerden oluşan halk oyunu topluluğunun sergilediği harmandalı oyunu büyük bir beğeni ile izlenerek seyircilerden tam not aldı. Etkinliğin sonunda ise öğretmenler birbirinden güzel şarkılarla karaokede yarıştı. Etkinliği düzenleyen Balıkesir Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yeşim Yüksel Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kültür ve Edebiyat Kulübü ile Müzik Kulübü'nün ortaklaşa bir program hazırladıklarını belirterek, "Devrim şehidi Kubilay'dan beri 152 öğretmenimiz şehit oldu. Geçen sene Haziran ayında karneler verildikten sonra Aybüke öğretmenin şehit haberi geldi, hepimizin ciğerini yaktı. Ekim 2016'da atanmıştı sosyal medya hesabında öğretmen oldum ben diye sevinçle belirtmişti. O heyecanı çok iyi anlıyorum ilk öğretmenliğe başladığımda ben de çok heyecanlanmış ve sevinmiştim. Ama maalesef ona sadece 8 ay yaptırdılar öğretmenliği, karnelerini öğrencilerine verdikten sonra şehit haberi geldi. Edremit'te yaşamıştı hemşehrimizdi. Eğer yaşasaydı bugün 13 aylık öğretmen olacaktı. Bugün bizim hazırladığımız programı belki o okulunda hazırlayacaktı. Şarkılar söyleyip şarkılar söyleyecekti ve en önemlisi öğretmenlik için yemin etmemişti. Balıkesir Lisesi öğretmenleri olarak onun anısını yaşatmak için bir şarkı yarışması düzenledik. Hepimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun" dedi.

        (OF-SO-Y)

        24.11.2017 14:45:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa