Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karakol duvarları, kentin kültürü ve milli değerlerle süslendi

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Çevlik sahilinde bulunan Kapısuyu Jandarma Karakolu'nun duvarlarına kentin kültürünü ve milli değerlerleri yansıtan figürler, resim öğretmenleri tarafından resmedildi.

        Samandağ Kaymakamlığı öncülüğünde Kapısuyu Jandarma Karakolu tarafından başlatılan "Kültür Duvarı" projesi kapsamında daha önce sahilde yer alan karakolun dış duvarlarına kentin kültürünü oluşturan Caretta Caretta, Titus Tüneli, Beşikli Mağara, gün batımı, mozaik, göçmen kuşlar ve türbe ile kilise resmedildi.

        Karakolun iç duvarına ise "Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk" ismi verilen çalışmayla Çanakkale Savaşı'nı anlatan figürler çizildi. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe'de düşünürken ki figürü, karakolun iç duvarına resmedildi.

        Kaymakamı Cahit Çelik, yaklaşık 2 ay süren çalışmayı yerinde inceledi. Çelik, amaçlarının, tarihi ve zengin Samandağ kültürünü resmi kurumların duvarlarına resmederek hem geçmişi hem de kent kültürünü vatandaşlara anlatmak olduğunu söyledi.

        Figürlerin resmedilmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Kaymakam Çelik, resim öğretmenlerine Türk bayrağı ve asker figürlü heykel hediye etti.

        (ELF-Y)

        24.11.2017 12:11:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa