Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suşehri'nde genç çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Nevzat Yücel

        SİVAS (İHA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 111 adet küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında projelerinin desteklenmesi amacıyla hak sahibi 2'si kadın 3 genç çiftçiye toplam 111 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü önünde dağıtımı yapılan küçükbaş hayvan dağıtımı ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, bölgenin Tarım ve Hayvancılık alanında verimli olduğunu, bu nedenle vatandaşların devletin vermiş olduğu desteklemelerinden faydalanmasını istedi.

        Uzunoğlu,"Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkında 31 Mart 2017 tarih ve 30024 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda küçükbaş koyun projesi onaylanan ve hibe almaya hak kazanan Çakırlı, Gözköy ve Akıncı köylerinde yaşayan 3 çiftçimizin küçükbaş hayvanlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, Suşehri ve köylerinden hayvancılık gelişeceğini ümit ediyoruz. Devletin verdiği destekleme kapsamındaki projelerden tüm çiftçilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz" dedi.

        (UY-Y)

        23.11.2017 16:40:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa