Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Gül: "Sivas'a 400 milyonun üzerinde eğitim yatırımı yapılıyor"

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenlerden oluşan heyet Sivas Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti.

        Süleyman Demirel Ortaokulu, Şeyh Şamil İlkokulu ve Kadı Burhanettin İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşan öğretmen heyeti Vali Gül ile makamında bir araya geldi. Eğitim sisteminin iyi olmasının hayatın her alanına yansıdığını söyleyen Gül,"Eğitim sistemimizde sıkıntı varsa bu sefer de olumsuzluklar başlıyor. Türkiye'de eğitim sistemi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Biz şuan Almanya'nın eğitime ayırdığı bütçeden daha fazlasını eğitime ayırıyoruz. Mevcut geldiğimiz yer bir öncekinden daha iyi. Hepinizin okuduğu okulları, sınıf başına düşen öğrenci sayılarını düşünün. Ben 59 kişilik sınıfta okudum" dedi.

        Sivas'ta 400 milyonun üzerinde eğitim yatırımı olduğunu kaydeden Gül, "Bunun 170 milyonu bitti. 230 milyon civarı da ya ihale edildi, ya projesi yapılıyor, ya inşaatı devam ediyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bir sonraki Öğretmenler Günü'nde inşallah hem öğretmenlerimizle ilgili hem de Sivas'ımızda eğitim sisteminin biraz daha ileri gittiğini konuşuruz." diye konuştu.

        (UY-Y)

        23.11.2017 09:42:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa