Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KYK, İstiklal Kahramanlarını andı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Mücadele döneminde ülkemizin bağımsızlığı için büyük vefa örneği gösteren İstiklal Kahramanlarını 'İstiklal Kahramanları ve Tarihin Dilinden Müziğin Teline' programı ile yadetti.

        Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Balıkesir'de 'İstiklal Kahramanları ve Tarihin Dilinden Müziğin Teline' adlı program gerçekleştirdi. Salih Tozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa konuk olarak Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Müzik ödülü sahibi kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve sanatçı Eda Karaytuğ katıldı.

        Salih Tozan Kültür Merkezinde gerçekleşen programda konuşmasında Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstiklal Kahramanlarından Nene Hatun'un Milli Mücadele döneminde emzikli çocuğunu bırakarak cepheye koştuğunu, Şerife Bacı'nın ise İnebolu'ya kağnıyla silah götürürken donarak can verdiğini anlattı. Türk milleti tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Sofuoğlu, cephede gösterilen kahramanlıkların aynısının bilimsel alanda da gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Kredi Yurtlar Kurumun da kalan üniversite gençliğine çok okumaları gerektiğini hatırlatan Sofuoğlu, batının kullandığı söylemler yerine Türk Milletinin kendi söylemlerini oluşturması gerektiğini belirtti. Türk Milletini cephede yenemeyenlerin toplumumuzu dönüştürmeye çalıştığını ve bu şekilde amacına ulaşmaya çalıştığını ifade eden Sofuoğlu, batının yapmış olduğu manevraları iyi okumak gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardından sahne alan sanatçılar Göksel Baktagir ve Eda Karaytuğ, Anadolu'nun dört bir yanında yakılan türküleri ve en güzel ezgilerini söyleyerek programı sonlandırdı. Programın ardından KYK İl Müdürü Yakup Dönmez, katılımcılara teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

        (HT

        22.11.2017 16:00:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa