Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç:

        - "15 bine yakın müracaatın yüzde 75'i karara bağlanmış durumdadır"

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Sönmez

        VAN (İHA) – Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, vatandaşın avukatlığını yaptıklarını belirterek, "Şunu sevinçle söyleyebilirim ki 15 bine yakın müracaatın yüzde 75'i karara bağlanmış durumdadır" dedi.

        Bir dizi ziyarette bulunmak ve bazı toplantılara katılmak üzere Van'a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, beraberindeki kamu denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak ve Hüseyin Yürük ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Van'ın, Türkiye'nin müstesna şehirlerinden birisi olduğunu belirten Kamu Başdenetçisi Malkoç, Vali Zorluoğlu'na kendilerini kabulünden dolayı teşekkür etti. Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaşın şikayetlerini ve sorunlarını dinleyen bir kurum olduğunu ifade eden Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu; dert dinleyen, vatandaşın şikayetlerini, sorunlarını dinleyen bir kurum. Özellikle 2017 yılı içerisinde tanınırlığı ve bilinirliği artması üzerine vatandaşla daha çok haşır neşir olan bir kurum. Bu yılki müracaatlarımız, geçen yılın üç katı oldu. Şunu sevinçle söyleyebilirim ki 15 bine yakın müracaatın yüzde 75'i karara bağlanmış durumdadır. Yani hızlı, sorun çözen bir kurum. Biz vatandaşın avukatlığını yapıyoruz. Aynı zamanda da anayasanın ve yasanın çizdiği görevler ve sınırlar çerçevesinde de tavsiye kararlarımızla idareye danışmanlık ve rehberlik yapıyoruz. Bu yönüyle yol gösteriyoruz" dedi.

        "Van'da kurumumuza epey şikayetler geliyor"

        Van'da kurumla ilgili şikayetlerin geldiğini ve bu şikayetlerin incelendiğini belirten Malkoç, "Biz kurum olarak sadece vatandaşın şikayetini yazılı olarak almayı düşünmüyoruz. Türkiye'nin muhtelif yerlerine, bugün Van'a geldiğimiz gibi yarın yapacağımız toplantılar gibi gidip toplantılar yapıyoruz. İlin yöneticileriyle, halkla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle bir araya geliyoruz. Türkiye'de kamu hizmetleri kalitesinin artırılması, vatandaşla halk arasındaki iyi ilişkilerin, iyi yönetimin kökleşmesi ve aynı zamanda da idareyi denetleyerek şeffaflığın artması ve hak arama kültürünün yaygınlaşmasına gayret ediyoruz. Bu anlamda dört yılda ciddi mesafeler aldık. Özellikle verdiğimiz kararların idare tarafından uygulanma oranının yüzde 20'lerden yüzde 50'lilere çıkması bizi fevkalade sevindiriyor. Bunun Avrupa'daki ortalaması yüzde 80 civarındadır. Umut ediyoruz ki birkaç yıl içerisinde biz de yüzde 80'i yakalayalım" diye konuştu.

        "Müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz"

        Türkiye'nin eğitim ve sağlık hizmetlerinin daha iyi ilerlemesi ve dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmesi için çalıştıklarını ifade eden Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Üniversitelerde temaslarımız var. Hem üniversitedeki bilgi birikimini idarenin hizmetine sunmak için hem de kendi kurumumuzu akademik yönden desteklemek için üniversitelerle birlikte çalışıyoruz. Özellikle hukuk fakülteleriyle çalışıyoruz. Her gittiğimiz ilde bunları dinledikten sonra o ilin sorunları, talepleri, memnuniyeti ve istekleriyle ilgili yol haritasını rapora döküyoruz. Bunu da ilgili yerlere, idarenin ilgili birimine, Cumhurbaşkanımıza kadar iletiyoruz. Daha güzel bir Türkiye, sağlıkta daha iyi hizmet, eğitimde daha kaliteli hizmet ve tabii hepsinden önemlisi huzur içinde, barış içinde, müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz."

        Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise "Kamu Denetçiliği Kurumu ülkemizde nispeten yeni kurumlardan bir tanesi ve yavaş yavaş kamuoyunda etki uyandıran, hakikaten ilgi uyandıran bir kurum. Çok önemli müracaatlar olduğunu basından biz de takip ediyoruz. Vatandaşımızın devlet kurumlarıyla, kamu kurumlarıyla yaşadığı sorunların çözümüne çok süratli etkin çözümler bulunduğunu biliyoruz. İnşallah bu tür faaliyetlerle alanda ülkemizin değişik illerinde gerçekleştirdiğiniz bu tür ziyaretler ve temaslarla kurumun tanınırlığı, etkinliği, verimliliği daha da yükselecektir" şeklinde konuştu.

        Kamu Başdenetçisi Malkoç ve beraberindeki heyet, Van Büyükşehir Belediyesinin ardından Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin'e ve Van Baro Başkanı Av. Murat Timur'a nezaket ziyaretinde bulundu.

        (YLM-MSA-HA-Y)

        22.11.2017 15:01:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa