Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Üzülmez kış turizminin startını verdi

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yağan karla birlikte kış turizminin başladığını açıklayarak, "Bu sene kayak mevsimi uzun sürecektir" dedi.

        Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yurt genelinde kar yağışları başladı. Kartepe'de başlayan kar yağışları sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe'de kar yağışını kontrol etmek hem de yapılan çalışmaları yerinde incelemek için karın yoğun görüldüğü bölgeye çıktı. Kartepe'nin 50 yıllık hayali olan Teleferik projesinin iniş ayağı olarak planlanan Kuzuyayla mesire alanının girişinde yılın ilk karını karşılayarak kış turizminin startını veren Belediye Başkanı Üzülmez, "Kartepemiz'de kış turizmi başlamıştır. Kartepemiz'in turizm ile anılmasını istiyoruz. Kongre, kar, göl, spor, doğa gastronomi turizmimiz vardır. Kartepemiz'de tarih turizmiyle çok önemli bir proje hayata geçecektir. 16.yy dan kalma tarihi kalıntılarımız vardır. Bunu da zamanla açıklayacağız" dedi.

        Karın keyfini yaşamak için kontrollü ve daima tedbirli olmak gerektiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, "Kartepe'ye çıkacak olan vatandaşlarımız kış ayının şartlarına uygun olarak hazırlıklı olsunlar. Herkesi buraya bekliyoruz. Kartepemiz.2de bu sene kayak sezonu uzun sürecektir. Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yollarımızın hepsi ulaşıma açıktır. Suadiye ve Derbent üzerinden iki alternatif yolumuz daha Kartepe'ye çıkmaktadır. Önümüzde ki sene sonunda da teleferik ile bu güzellikleri katlayarak yaşayacağız" açıklamasında bulundu.

        Diğer şehirlerde yaşayan vatandaşları da Kartepe'ye davet eden Başkan Üzülmez, "Çocukluktan kalma bir heyecandır, neşedir, mutluluktur kar. Çocukların hayallerini süsler. Biz büyüklerin içini ferahlatır, huzur verir. Kartepemiz beyaz gelinliğine büründü. Yılın ilk karı yağdı. Bu kış sezonunun da başta turizmcilerimiz olmak üzere, ilçemize, şehrimize hayırlı ve bereketli olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

        (MK-RFK-Y)

        22.11.2017 14:39:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa