Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Berat Kandili Üsküdar Belediyesi ve Sur Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle idrak edildi.

        Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de akşam namazının ardından başlayan programda, İstanbul'un Üsküdar ilçesinden gelen mevlithanlar ilahiler seslendirdi ve mevlit okudu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz vaaz verdi.

        Camiyi dolduran vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

        Müftü Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde birtakım sıkıntılar yaşamış olan bu şehirdeki güzel insanlarla bir arada olmak istediklerini söyledi.

        Vatandaşların arasına girip fitne çıkarmak isteyenlere karşı programı kentte düzenlediklerini belirten Yılmaz, kentte çok güzel karşılandıkları ifade etti.

        Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Bizim ülkemizin her karışı böyle güzelliklerin yaşandığı yerlerdir. Gönüllere dokunmaya ihtiyacımız var. Bir araya gelip oturup konuşmaya ihtiyacımız var. Birbirimize gidip geldiğimiz sürece bu dostluk ebediyete kadar devam edecektir. Birbirimizden koptuğumuz aradan şeytan geçebilir. Bunlara fırsat vermemek adına burada Ankara'da, İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde beraber olduğumuzu, bu ülkenin eşit vatandaşları olduğumuzu anlatmalıyız."

        Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de vatandaşların kandilini tebrik etti.

        Türkmen, tarifi imkansız bir mekan ve zamanda olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

        "Diyarbakır Ulu Cami medeniyetimizin, inancımızın, değerlerimizin en önemli şaheserlerinden birisi. Üsküdar’dan hocalarımızla birlikte Berat Kandili'nde Diyarbakırlı hemşehrilerimizle buluşmaya geldik. Sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği pekiştirmeye geldik. Üsküdar'dan Diyarbakır'a gelmek ayrı bir duygu ama Ulu Cami'de bir kandili idrak etmek ise bambaşka bir heyecan."

        Programın ardından vatandaşlara lokum, şeker, kandil simidi ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa