Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla hakkında dava açılan eski akademisyen 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık eski akademisyen Veysel Yurttaş ve avukatı ile yakınları katıldı.

        Duruşmada, dinlenen "Menekşe" kod adlı gizli tanık Yurttaş hakkında beyanlarda bulundu.

        İfadesinde Yurttaş'ın özel hastanede kulak burun boğaz uzmanı olarak çalıştığı için tanıdığını belirten gizli tanık, "Örgütün aktif kişilerindendi. Bunu etrafındakilere açıkça söylemekten çekinmezdi. 2013’te akademisyen olup hastaneden ayrılana kadar bu tarz eylemlerini sürdürdü. Sohbetlere aktif ve düzenli katılım sağlardı. Zaman ve Sızıntı abone sayısını artırmak için yoğun ve aktif bir çalışma içinde olurdu. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen akademisyen olarak ilden ayrılması herkeste şaşkınlık yaratmıştı." şeklinde konuştu.

        Gizli tanık, Yurttaş ile 17-25 Aralık’tan sonra 2 farklı görüşme yaptıklarını da sözlerine ekleyerek, "O görüşmeler sırasında açıkça siyasi otoriteyle ile cemaat olarak bilinen örgütün arasında Gülen örgütünün haklı olduğunu, hükümetin kendi deyimiyle Gülen grubuna haksızlık yaptığını beyan etmiştir. Ben şahsın cemaat sohbet toplantılarına düzenli iştirak ettiğini bilirim. Fakat mütevellide görev alıp almadığına yönelik malumatım yoktur. Arkadaş ortamında maaşının yüzde 15-20’sini cemaat olarak bilinen yapıya himmet olarak verdiğini söylediği doğrudur. Bu hususu net olarak hatırlıyorum." ifadesini kullandı.

        Gizli tanığın dinlenmesinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, sanığın silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasından cezalandırılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığın suçunun sabit olduğu kararını vererek, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

        - Tutuksuz sanık A.Ö'nün yargılandığı dava

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir başka duruşmada ise tutuksuz olarak yargılanan Göynük İlçesinin eski Emniyet Müdürü A.Ö.'nün yargılanmasına devam edildi.

        Tutuksuz sanık A.Ö ve avukatı ile yakınlarının katıldığı duruşmanın başında mahkeme başkanı Seyfi Han, dosyaya yeni eklenen bilgiler hakkında bilgilendirme yaptı.

        "Garson" kod adli gizli tanığın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına SD kart içinde verdiği listede, örgütün emniyet yapılanmasındaki 4 bin 700 mahrem imamın listesinin olduğunun ifade edildiğini anımsatan Han, "Garson adlı gizli tanığın verdi hafıza kartında A.Ö'nün kişisel bilgilerinin olduğu da belirlenmiş. Sanığın, B5 kodu ile kodlandırıldığı ifade edilmiş. Örgütte B5 kodunun, örgüte sadakat ve bağlılığı tam, ancak bir takım sorgulamalar içine girebiliyor” anlamı taşıdığı da vurgulanmış" dedi.

        Gizli tanığın verdiği bilgileri kabul etmediğini söyleyen A.Ö, "Terör örgütü ile hiçbir irtibatım yok beraatımı talep ediyorum." diye savunma yaptı.edi.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 25 Mayıs'a ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa