Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇORUM (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz, kamu ve sivil toplum kuruluşu (STK) iş birliği konusunda kamunun kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, iki taraf arasında daha önce ciddi bir organik bağ kurulamadığı düşünülerek Kamu Sivil Toplum Kuruluşu İş Birliği Projesi geliştirildiğini kaydetti.

        İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye ile Avrupa Birliğinin (AB) finanse ettiği ''Kamu Sivil Toplum Kuruluşu İş Birliği Projesi'' kapsamında, 20 ilde düzenlenecek ''Sivil Toplum Günleri'' etkinliklerinin üçüncüsü Çorum'da başladı.

        Kentteki bir otelde gerçekleşen etkinliğe, Çorum'un yanı sıra Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya ve Kırıkkale'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl aralık ayında başlayan projenin bütçesinin 2,6 milyon avro olduğunu söyledi.

        Projenin, Türkiye'de kamu ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğini artırmayı hedeflediğini vurgulayan Türköz, proje kapsamında düzenledikleri toplantılarda, iş birliğini artırmak adına alınması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunup raporların hazırlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

        Proje kapsamında bin 500 kamu personeline eğitim verileceğini bildiren Türköz, "Kamu ve STK temsilcilerimizden oluşan bir heyet, Avrupa'daki kamu-STK iş birliğini gözlemlemek üzere 6 Avrupa Birliği ülkesine ziyaret düzenleyecek. Ayrıca iki tarafın birlikte hareket etmelerini sağlayacak internet üzerinden bir bilgi merkezi oluşturmayı planlıyoruz." dedi.

        Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin artırılmasına yönelik birçok projenin desteklendiğini aktaran Türköz, şunları dile getirdi:

        "Sivil toplumun kapasitesinin artırılması, sosyal, beşeri ve kamusal alanda daha etkin roller üstlenmesi bu vesileyle sağlanmış oluyor. Ancak kamunun bu alanda bir eksiği olduğu düşünüldü. Kamu-STK iş birliği konusunda kamunun kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğu görüldü. İki taraf arasında daha önce ciddi bir organik bağ kurulamadığı düşünüldü ve bu proje gerçekleştirildi. Umarım bu projenin sonunda kamunun bu anlamdaki kapasitesini de artırarak güçlü bir diyalog kurulmuş olur.''

        Çorum Vali Yardımcısı Ayhan Özkan da geçmişte yüzyıllar alan değişimlerin günümüzde çok hızlı gerçekleştiğini ve kontrol edilebilirlikten çıktığını ifade etti.

        Özkan, "Önceleri devlet ya da lider kontrolünde gerçekleşen değişim, artık kendi kendine gelişir hale geldi. Devletin rolünün azalmasıyla bu süreci kontrol etme noktasında bir boşluk oluştu. Bu boşluğu günümüzde dolduracak olan sivil toplum kuruluşlarıdır. Ülkemizde sivil toplum kuruluşları birkaç alan üzerine yoğunlaşmıştır. Bu alanları genişleterek sivil toplum kuruluşlarının etkinliği daha da artırılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

        Panel ve oturumların yapılacağı etkinlik yarın sona erecek.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa