Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulum çalışmalarına başlanılan Bursa Uygulamalı KOBİ Verimlilik Eğitim Merkezi (Model Fabrika) projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

        BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Endüstri 4.0'a geçişi sağlamak adına dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve imalat sanayi işletmelerinde verimliliği artırmak amacıyla uygulanan model, Bursa'ya kazandırılıyor.

        Bu kapsamda hazırlanan "Model Fabrika" projesine ilişkin detaylar, BUTEKOM'da düzenlenen toplantıda proje paydaşlarıyla değerlendirildi.

        Şener, burada yaptığı konuşmada, Bursa'yı Türkiye'nin yüksek teknoloji üretiminin merkezi yapmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

        Bursa sanayisinde önemli bir dönüşüm hareketi başlattıklarını aktaran Şener, "Sanayi üretimi içinde yüksek teknoloji sınıfındaki ürünlerin payını yüzde 8'e çıkarmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

        Kurulum çalışmalarına başlanılan "Model Fabrika" projesinin Bursa sanayisine önemli katkılar sağlayacağına dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:

        "Model Fabrika ile başta KOBİ'ler olmak üzere üretim yapan işletmelerin verimliliklerine ve dijital dönüşümüne katkı sağlayacağız. Uygulamalı eğitim ve danışmanlık hizmeti de vereceğimiz Model Fabrika, işletmelerin verimlilik konusunda aksayan yönlerinin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacak."

        Şener, "Model Fabrika" projesine ilişkin Almanya'ya bir çalışma gezisi düzenlediklerini, Aachen ve Darmstadt'taki "Model Fabrika"da detaylı incelemelerde bulunduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Buradaki incelemeler neticesinde, Bursa'daki proje için iki farklı model belirledik. Kesikli üretime sahip imalat sanayinde yer alan işletmelerin yararlanacağı bir model fabrikanın yanında, tekstil işletmelerine özel, dijital üretim uygulamalarının yapılabileceği yetkinlikte bir model fabrikayı daha kurmayı planlıyoruz. Böylesine bir model fabrika, Türkiye'de ilk olacak. Model Fabrika'yı 2018 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz."

        BTSO Projeler ve Kümelenmeler Koordinatörü ve BUTEKOM Genel Müdürü Mustafa Hatipoğlu, Bursa Model Fabrika Müdürü Engin Üçkardaş'ın yanı sıra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), BEBKA, MESYEB yetkililerinin de katıldığı toplantının ardından BUTGEM yerleşkesinde kurulacak Model Fabrika'nın yerinde incelemeler gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa