Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 12 Nisan'da Malatya, Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Kars, Hakkari, Erzurum ve KKTC'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 20 subayın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden biri emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan, aralarında emekli bir albayın da yer aldığı 7'si tutuklandı, 12'si ise etkin pişmanlık hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.

        Malatya'da 12 Nisan'da biri emekli 4 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 9 yüzbaşı ve 4 üsteğmen hakkında yakalama kararı çıkartılmış, Malatya merkezli 10 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Yaklaşık bir yıl süren teknik takip ve çalışmanın ardından haklarında yakalama kararı verilen subayların, FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imamlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesörlü ve kontörlü telefonlarla irtibat kurdukları ve "operasyonel hat" tabir edilen birebir görüşme yapılan cep telefonlarını kullandıkları tespit edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa