Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Otomobil firmalarının yeni araçlarının yanı sıra klasik ve elektrikli araçların, kamyonet ve motosikletlerin sergilendiği 6. Çukurova Otoshow Fuarı kapılarını açtı.

        Adana Valisi Mahmut Demirtaş, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında, bundan sonraki fuarlarda yerli otomobilleri sergileme imkanı bulacaklarını, o günleri heyecanla beklediklerini söyledi.

        Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce de bu yıl TÜYAP ile birlikte 6 fuar düzenleyeceklerini, bunlardan ilkini geçen ay Antalya'da gerçekleştirdiklerini, 6. Çukurova Otoshow Fuarı'nın da ikinci fuarları olduğunu belirtti.

        2017 yılının otomotiv sektörü açısından çok önemli bir yıl olduğunu söyleyen Erce, sektörün iç pazarda yüzde 2,5 civarında küçüldüğünü ama ihracat açısından rekor elde edildiğini anlattı.

        Geçen yıl sektörün ihracatının 1 milyon 330 bin adet seviyesinde gerçekleştiğini dile getiren Erce, şöyle devam etti:

        "İhracatı ağırlıklı olarak Avrupa'ya yaptık. İhracatın bu derece artmasındaki en önemli nedenlerden biri Türkiye'de devreye giren yeni ürünler ve Avrupa ekonomisindeki bir miktar düzelme oldu. İster istemez üretimde de rekor bir yıl oldu ve 1 milyon 675 bin adet civarında üretim gerçekleştirdik. Türkiye ihracatının yüzde 20'sini, 28,5 milyar dolarla gerçekleştirdik. En önemli sonuç da bence 6,5 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik ki bu yine otomotiv sektörü açısından bir rekordu. Bu yıl ilk üç ayda iç pazarımız yüzde 2 civarında bir artış kaydetti. İhracatımız yüzde 3 azaldı ama yıl içinde dengeleneceğini düşünüyoruz ki 345 bin araç ihraç ettik yılın ilk üç ayında. Üretim de geçen yılki seviyesinde 425 bin oldu. İlk iki ayda yaklaşık 2 milyar dolar da dış ticaret fazlası verdik. "

        TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz de fuarda 14 markanın ürünlerinin sergilendiğini, bazı modellerin ise ilk kez görücüye çıktığını söyledi.

        Alagöz, klasik otomobiller için ayrı bir bölümün oluşturulduğu fuarda, ikinci el araçların da bulunduğunu kaydetti.

        Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan protokol üyeleri, standları gezerek araçlarla ilgili bilgi aldı.

        Fuar, 29 Nisan'a kadar açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa