Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Şırnak ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

        Yenişehir İlçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Buradaki törenin ardından program, şehirde ilk kez bir çocuk parkında gerçekleştirilen etkinliklere sürdü.

        Kayapınar ilçesindeki Kent Meydanı'nda yer alan çocuk parkına çok sayıda ailenin çocuklarıyla katılması ve programdaki etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu.

        Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmada, TBMM'nin açıldığı büyük günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada ilk olarak çocuklara adanmış bir bayram olarak ilan ettiğini anımsattı.

        Güzeloğlu, ülkenin umudu olan çocukların iyi eğitim alması, mutlu olması ve geleceğe güvenle bakması için devlet olarak bütün imkanları sunduklarını belirtti.

        Bugünün çocuklarının gelecekte devralacağı devleti daha ileriye, iyiye ve güzele taşıyacağını ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

        "Her biriniz yüreğinizdeki sevgiyle, inançla ve kararlılıkla bu büyük devleti sonsuza kadar payidar kılacaksınız. Gelişmiş, kalkınmış, huzur ve güven içerisinde her türlü tehdide karşı kenetlenmiş bir büyük Türkiye'yi oluşturacaksınız. İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü, gelişmemizi, geleceğe doğru kararlı yürüyüşümüzü engellemek isteyen bütün ihanet odakları, terör örgütleri ve iş birlikçileri sizlerin kararlı ve imanlı duruşunuz karşısında ulaşamayacak."

        Etkinlikte şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi, öğrenciler halk oyunları, dans ve spor gösterisi sundu, şiir okudu.

        Kayapınar Belediyesi görevlileri etkinliğe katılan çocuklara balon, pamuk şekeri ve patlamış mısır ikram etti.

        Palyaçoların da yer aldığı programda oyun ve yarışmalara katılan çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

        Törene, Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da katıldı.

        - Şırnak

        Şırnak'ta valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören Şehir Stadı'ndaki programla devam etti.

        Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu söyledi.

        Memleketin asıl aydınlığının çocuklar olduğunu belirten Yılmaz, "Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Milli ve manevi değerlere bağlı kalarak, bilimde, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde ülkemizin adını altın harflerle yazdıralım." dedi.

        Programda şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Vali Mehmet Aktaş ve Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı'nın da katıldığı tören, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

        - Siirt

        Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'nda devam etti.

        İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsa Güneş yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün millet için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ı geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan ettiğini söyledi.

        Bayramın dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna işaret eden Güneş, "Bu bayram bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır." dedi.

        Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerin kültürlerini yansıtan dans gösterilerini sundu ve el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

        Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri kentte eğitimlerine devam eden Suriyeli öğrenciler de Grup Tillo'nun "Ortağız Bir Namusa" şarkısını Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

        Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay'ın da katıldığı tören çocukların çeşitli gösterisi ile son buldu.

        Tören, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa