Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Gaziantep'in ev sahipliğinde yarın kapılarını açıyor.

        Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Halıcılar Odası iş birliğinde Ortadoğu Fuar Merkezi'nde bu yıl 11'inci kez gerçekleştirilecek fuarda 10 ülkeden 35 firma 195 stant açacak.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin ihracatında önemli paya sahip olan halının, merkezinde görücüye çıkacağını belirtti.

        Gaziantep'in halıyla özdeş bir şehir olduğunu ifade eden Kaplan, kentte dokunan halıların dünyanın 130 ülkesine ihraç edildiğini, fuarların hem ihracatın artmasına hem de şehir ekonomisine ciddi katkı sağladığını bildirdi.

        Kaplan, şunları kaydetti:

        "Fuara bu yıl ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün'den de firmalar katılıyor. Temennimiz bu gibi uluslararası fuarların artması. Yurt dışından şehrimize gelen iş insanları, Gaziantep'i tanıma fırsatı buluyor. Tam da tanıtıma en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman diliminde gerçekleştireceğimiz fuarın hem sektörümüze hem de şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum."

        Fuara yoğun katılım beklediklerini ve ciddi iş bağlantıları yapılmasını amaçladıklarını ifade eden Kaplan, yeni tasarım halıların da ilk kez bu fuarda görücüye çıkacağını belirtti.

        - Hedef 2 milyar 500 milyon dolarlık ihracat

        Türkiye'nin geçen yıl 2 milyar 165 milyon 689 bin dolarlık halı ihracatına imza attığına işaret eden Kaplan, bu rakamda Gaziantep'teki firmaların katkısının büyük olduğunu kaydetti.

        Kaplan, 2018'in ilk çeyreğinde kentin halı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,77 arttığını, bu yıl ülkeden yapılacak halı ihracatının 2 milyar 500 milyon dolara ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

        Fuar 27 Nisan'da sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa