Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, down sendromlu çocuklar geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafetleri sergiledi.

        Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Eğitim Bilimleri Okulunun düzenlendiği etkinlikte kafede bir araya gelen down sendromlu çocuklar, atıklardan yaptıkları kıyafet ve aksesuarları giydi.

        Çocukların defilesini, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkanı Vekili Bilal Köleoğlu, down sendromlu çocukların aileleri ve vatandaşlar izledi.

        Down sendromlu çocukların pet bardak, tabak, ambalaj atıkları, gazete kağıtlarından hazırladıkları kıyafetleri, katılımcılardan alkış aldı.

        Belediye Başkanı Uysal, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın bir tek kişinin karar aldığı bir toplum düzeninden herkesin karar alma süreçlerine dahil olduğu, ortak aklın bulunduğu toplumsal yaşama geçişin adı olduğunu söyledi.

        Bunun toplumun en küçük birimi olan ailede dahi görülebileceğini kaydeden Uysal, "İşte 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması, toplumsal hayata bu şekilde yansıdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu çok önemli değişimi dünya çocuklarına bayram olarak hediye etti." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa