Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformunca "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği yapıldı.

        Merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, salavat getirildi.

        Alana 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğraflarının da bulunduğu pankart asıldı.

        Yazar Mehmet Göktaş yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in sevdasının büyümesine kimsenin engel olamadığını ve olamayacağını belirterek, "Biz herkesi Allah'ın resulünün önderliği altında toplanmaya çağırıyoruz. Allah'ın izniyle kimse Muhammedi sevdanın dünyaya yayılışını engelleyemeyecek." ifadelerini kullandı.

        - "Siyonist işgali altındadır"

        Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Adnan Akgönül de Hazreti Muhammed'in ahlakını Kur'an-ı Kerim'den aldığını belirterek, "Peygamberi anlamak İslam'ın şiar ve kutsallarına vefa göstermektir. Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa Müslümanların tartışılmaz kutsalıdır. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa ve Kudüs, Siyonist işgali altındadır." dedi.

        Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahilerin seslendirildiği program, Beşir Şimşek'in okuduğu duanın ardından sona erdi.

        Programa, birçok ülkeden gelen kanaat önderleri ile bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa