Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da iki gündür etkili olan sağanak su baskınlarına yol açtı.

        Alınan bilgiye göre, Antakya ve Defne ilçelerinde iki gün boyunca etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, caddelerde su birikintileri oluştu.

        Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) ekipleri de kent genelinde gece boyunca sağanak nedeniyle caddelerdeki su birikintilerini tahliye etmeye çalıştı.

        HATSU'nun yazılı açıklamasında, çağrı merkezlerine gelen bildirimler sonrasında ekiplerin gece geç saatlere kadar biriken suları vidanjörle çektiği, giderlerinde taşma, tıkanma gibi sorun yaşayan vatandaşlara da yardım edildiği belirtildi.

        Açıklamada, cadde üzerilerinde muayene bacalarına yapılan müdahale sonrasında yağmur sularının tahliye edilerek su birikintilerinin önlendiği, trafik akışının normale dönmesi adına açık su kanallarında ve yağmur ızgaralarında biriken atıkların temizlendiği bildirildi.

        Ayrıca kent genelinde ekiplere iletilen yüzlerce arıza bildirimlerine tüm vidanjör ve kılavuz araçlarının yardımıyla müdahalede bulunan HATSU'nun, tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için gece ve gündüz teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa