Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sürpriz bir şekilde seçim gündemimize girdi, hayırlı olsun. Millete gitmekten çekinmemek lazım." dedi.

        Arslan, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi'nin, bir otelde düzenlenen 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, taşeron işçilere kadro sağlanmasında eksikler olmasına rağmen büyük başarı elde ettiklerini belirtti.

        Türkiye'nin yeni bir gündeme girdiğine dikkati çeken Arslan, "Sürpriz bir şekilde seçim gündemimize girdi, hayırlı olsun. Millete gitmekten çekinmemek lazım. Biz ne kadar sıkıntılı dönemler yaşamışsak millete gittiğimiz zaman doğru karar vermiştir. Bu milletin ferasetine, basiretine hayranım. Kriz dönemlerinde krizi çözen millet olmuştur. Millete güvenirseniz, inanırsanız milletin kararına saygı gösterirseniz, sandığın sonucu bu. Sandıktan istediğimiz çıkarsa güzel, çıkmazsa kötü diyemeyiz. O yüzden millete gitme kararını olumlu ve Türkiye için hayırlı bir karar olarak görüyoruz. Milletimiz için hayırlı olsun." diye konuştu.

        Arslan, özellikle çok partili hayata geçtikten sonra Türk milletinin seçimleri çok iyi başardığını, milletin iradesinin sandığa yansıdığını söyledi.

        Milletin iradesinin üzerinde irade tanımadığını vurgulayan Arslan, "Bu iradenin sandığa yansıması konusunda da elimizden gelen katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz. Milletimizin seçimler münasebetiyle vereceği karar şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

        Arslan, seçim sürecinin kısa olmasından dolayı da mutlu olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

        "Gerçekten kamuoyunun uzun süre seçimle meşgul edilmesinin de millete çok fazla faydası olmaz. O yüzden kısa olması çok güzel. Biran önce bu işte adaylar tespit edilip sandığa gidildiğinde Türkiye yeni bir döneme hep birlikte 'merhaba' diyecektir. Türkiye'nin istikrarını, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, istikametini daha da pekiştirecek bir seçim olmasını arzu ediyorum. Siyasi istikrarsızlıkların bize çok şeyler kaybettirdiği tecrübelerle sabittir. Oysaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütün bu istikrarsızlığı ortadan kaldıracak yeni bir yaklaşım olarak inşallah hayatımıza girecektir. Ben bu vesileyle bu kararın milletimiz için ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        - "Daha ilk günden kaybedeceklerini bilenler hemen harekete geçti"

        "Türkiye ateş çemberi, içeride etrafı kuşatılmış, terör örgütleriyle Türkiye'ye nizam verilmek isteniyor, ayar verilmek isteniyor." diyen Arslan, şunları kaydetti:

        "Türkiye'nin bölgeleri parçalanmak isteniyor, bunu açıkça söylüyorlar artık. Geçmişte bunu taktik yapıyorlardı şimdi açıkça Türkiye'yi bölme operasyonları devam ediyor. Seçim kararından sonra bir şey daha oldu, bütün dünya medyası, dünyadaki belirli güçler, emperyalist güçler yeni bir oyun peşinde, 'seçimler şimdiden belli, Tayyip Erdoğan seçimi kazanacak ama şaibeli, demokratik seçim olmayacak, Türkiye'de özgür bir seçim olmayacak, Türkiye'de olağanüstü hal varken seçim olursa şöyle olur, böyle olur.' Daha ilk günden kaybedeceklerini bilenler, hemen harekete geçti. O yüzden Türkiye olarak zor bir süreci de beraber yaşayacağız, içeride ve dışarıda birilerinin ekmeğine yağ sürecek tutum ve davranışlardan uzak kalmak lazım. Provokasyonlara, bazı tezgahlara fırsat vermemek lazım, Türkiye'nin sağ salim seçime giderek sandıkta milli iradenin tecellisini hep beraber sağlamamız gerekiyor. O yüzden içeride ve dışarıdaki bu ihanet odaklarına da fırsat vermemek gerekiyor. Türkiye'nin terörü tamamen gündeminden çıkardığı, bütün terör örgütlerine haddini bildirdiği yeni bir Türkiye özlüyoruz. İnşallah bu 24 Haziran seçimleri bunun için önemli bir işaret olacaktır diye umut ediyoruz."

        Toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, sendika başkanları ve işçiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa