Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin, "Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor." dedi.

        Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şehitkamil'de Futbol" konulu söyleşide açıklamalarda bulunan Yanal, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olayların benzerinin daha önceki yıllarda da gerçekleştiğini belirtti.

        Yaşanan olayları kurum ya da oyunculara mal etmemek gerektiğini aktaran Ersun Yanal, "Şu bir gerçek ki ülkemizde bu tür şiddet olayları zaman zaman oluyor. Olduğunda da ciddi hasarlar meydana geliyor. Bizler toplum olarak maalesef skor severiz. Fanatiğiz ve fanatikliğe karşı tutkularımız var. Bunun önlenmesi ve engellenmesi gerekiyor. Şu anda kişileri suçlamak, bundan pay çıkarmak, bu durumu körüklemek yine futbola zarar verecektir. Umarım doğru kararlarla futbolun yararına gidecek bir süreç başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

        Genç sporcularla bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayan Yanal, "Türkiye'de 0-19 yaş aralığında 25 milyon kişi var. Bu 25 milyon kişi, Avrupa'nın 33 ülkesinden daha fazla nüfus demek. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz ancak bunu değerlendiremiyoruz." diye konuştu.

        Türkiye'nin spora yönelik güçlü bir ekonomisinin bulunduğunu ancak bunu yabancı futbolculara harcadığını aktaran Yanal, şunları kaydetti:

        "Buna rağmen UEFA kriterlerine baktığımızda iyi durumda değiliz. Futbola en fazla para harcayan 6'ncı ülkeyiz. Ancak UEFA kulüpler sıralamasında ilk 30'da sadece bir takımımız var. O da Beşiktaş, 23. sırada. Avrupa'ya baktığımızda ilk 30'da İspanya'dan 5, Almanya'dan 4, İngiltere'den 5, Fransa'dan ise 3 takım var. Ülkenin kalkınması adına çocuklarımızı spor, sanat ve kültürle sevdirmeliyiz. Güçlü ve pahalı bir lige sahibiz. Spora tutkulu bir şekilde bağlanan toplumumuz var. Sporu, eğitimle birlikte sevdirmeliyiz."

        Şehitkamil Belediyesi'ni ortaya koyduğu sosyal belediyecilikten dolayı kutlayan deneyimli teknik adam, programın ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa