Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde, açık alanda erkenci kiraz hasadına başlandı.

        Tarsus Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve üretici Mustafa Kemal Karaoğlu, Ulaş Mahallesi'ndeki bahçesinde, erkenci kirazların hasadını yaptı.

        İlçedeki ilk hasattan toplanan kirazı, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, kilogramını 250 liradan satın aldı.

        Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıl önce diktikleri erkenci cinsi kirazı 240 metre rakımda yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hasadın geçen yıla oranla erken başladığını söyledi.

        Son 3 yıldır düzenli olarak meyve aldıklarını anlatan Karaoğlu, şunları kaydetti:

        "Bilindiği gibi sahillerde kiraz yetiştiriciliği çok zordur. Biz, Tarsus'un Ulaş Mahallesi'nde 7 yıl önce 3 çeşit kiraz yetiştirme denemelerine başlamıştık. Şu anda 2 çeşitte uyum sağlandı. Denemeler sonucunda şu anda 3 yıldır verim almaktayız. Kiraz genelde bin rakımın üzerinde yetişir. Ancak bizim erkenci cins kirazımız 240 metre rakımda ve açık alanda üretildi. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

        Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de Karaoğlu’nu kutlayarak, "Biz her zaman üretmeye, yeni teknolojiyi takip etmeye, organik üretim yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa