Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

        Tutuksuz İ.T. savunmasında, örgütle ilgili bildiği her şeyi anlattığını ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

        Meslekten ihraç edilen eski polis M.A. ise şifreli haberleşme programı ByLock'un telefonuna kurulduğu, dini içerikli paylaşımlar yapıldığını öne sürdü.

        Tutuklu Ş.Y. de hakkındaki suçlamalara karşın şu ana kadar beyanda bulunduğunu belirterek, tahliyesine karar verilmesini istedi.

        Eski öğretmen M.A, telefonuna ByLock kurmadığını ve kullanmadığını iddia etti.

        Önceki beyanlarını yineleyen diğer tutuklu sanıklar tahliyelerini, tutuksuz sanıklar ise beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, Ş.Y. için, örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.

        Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ise İ.T'ye 1 yıl 6 ay 22 gün ceza veren heyet, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamını kararlaştırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa