Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü, Tatar şair Zinnur Mansurov'a verildi.

        Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Avrasya Yazarlar Birliğince dokuzuncusu gerçekleştirilen Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi kapsamında Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı ödülü verildi.

        Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu, Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, geçmişte yılın edebiyat adamı seçilen kişilerin bugün kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

        Kongrenin yaptığı önemli çalışmalar olduğunu dile getiren Ömeroğlu, şöyle devam etti:

        "Kongrenin yaptığı önemli bir faaliyet de yılın edebiyat adamı ödülüdür. Geçmişte pek çok ortak yazarımız bulunuyor. Bugün de biz yazarlarımızı ortak hale ve tanınır hale getirebiliriz düşüncesiyle bu faaliyete başladık. Her dergi kendi ülkesi içinde yılın edebiyat adamını tanıttığında biz bir tanesini tüm Türk dünyasında tanınır hale getirmek için yılın edebiyat adamı ilan ediyoruz." dedi.

        Konuşmanın ardından, Vali Yaşar Karadeniz, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Ömeroğlu tarafından, Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü Tatar şair Zinnur Mansurov'a takdim edildi.

        TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ise TÜRKSOY nişanını Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev'e taktı.

        Mansurov ve Rzayev teşekkür konuşması yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa