Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen "Mutlu Şehir Güvenli Gelecek" projesi kapsamında hazırlanan ve polislerin rol aldığı "Telsizimden Sızan Notlar" adlı tiyatro oyunuyla hem 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yaşatılacak hem de topluma dolandırıcılık, aile içi şiddet gibi konularda mesajlar verilecek.

        Sinop Telvin Sanat Akademisi tarafından ortaya konulan, Emre Kiraz'ın yazdığı ve genel sanat yönetmenliğini Gülbahar Karaduman Karslı'nın yaptığı oyunda polislik mesleğindeki zorluklar trajikomik şekilde anlatılıyor.

        İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun mayıs ayının ilk haftasında sahneleneceğini söyledi.

        Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin vatandaşlarla emniyet teşkilatı arasında köprü görevi yaptığını anlatan Dağdeviren, bu kez bu köprüyü bir tiyatro oyunuyla oluşturacaklarını vurguladı.

        Dağdeviren, meslektaşlarının oyun sayesinde içlerindeki sanatı ortaya çıkarma fırsatı yakaladıklarını belirterek "Güldürür ve eğlendirirken, düşündürmeyi amaçlıyoruz." dedi.

        - "15 Temmuz şehitlerimizi anacağız"

        Oyunda polislik mesleğindeki zorlukların mizahi bir dille anlatıldığına işaret eden Dağdeviren, şöyle konuştu:

        "Oyun sayesinde hem 15 Temmuz şehitlerimize olan sevgi ve minnetimizi ortaya koyacağız hem de toplumumuza dolandırıcılık, aile içi şiddet gibi konularda mesajlar vereceğiz. Umarım değişik konularda vereceğimiz mesajlar yerini bulur. Çok stresli bir meslekleri olan arkadaşlarımız için de bu moral kaynağı olacak. Farklı bir alanda kendilerini gösterme şansını bulacaklar. En önemlisi de vatanı ve milleti için şehit olan 15 Temmuz kahramanlarını bir kez daha hatırlayacağız. Aynı zamanda toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek onlarla bir şeyler paylaşma imkanımız olacak."

        Özellikle görevini en iyi şekilde yerine getiren, canını seve seve milleti ve ülkesi için veren emniyet mensuplarının topluma, hayata dair mesajlar da vereceklerini dile getiren Dağdeviren, şunları söyledi:

        "Polislik belki dışarıdan bakıldığında sert mizaçlı bir meslek. Ancak polislerin de duyguları var. Onlar da her insan gibi bazen ağlıyor bazen gülüyor. Arkadaşlarını şehit veriyorlar. Bu anlamda oyunun bazı sahnelerinde söz konusu mesajları verirken duygusal anlar da yaşanıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa