Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) görevliyken meslekten ihraç edilen 2'si tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Tacettin Örnek ve Metin Işık ile 8 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

        Duruşmada cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Örnek ve Işık'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

        Sanıklar ise savunmalarında, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

        Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve bazı tanıkların dinlenilmesi için 29 Haziran'a ertelendi.

        - İddianameden

        İddianamede, aralarında eski rektör yardımcısı ve dekanın da bulunduğu meslekten ihraç edilen 21 akademisyenin, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarıyla ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa