Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesinden (YTÜ) Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen öğrenciler, yeni yapılan bir anaokulunun iç dizaynını yaparak, sınıf duvarlarına resimler çizdi.

        YTÜ Öğrenci Konseyi ile İstanbul Ahlat Kültür Turizm ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) iş birliğiyle hazırlanan "Geleceğe Umutla Bakıyorum Projesi" kapsamında ilçeye bağlı Ovakışla beldesine gelen 25 öğrenci, burada yeni yapılan anaokulunun iç tasarımını üstlendi.

        Okulun eğitime hazır hale getirilmesi için kolları sıvayan öğrenciler, hayırseverlerden temin ederek getirdikleri masa, sandalye, mobilya malzemelerini ve oyuncakları anaokuluna ulaştırdı.

        Malzemeleri sınıflara yerleştiren öğrenciler daha sonra buradaki duvarlara çeşitli eğitici resimler çizerek, sınıflara estetik bir görünüm kazandırdı.

        Örencilerinden Mehtap Şahin, yaptığı açıklamada, sponsorların desteğiyle okulun malzeme ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

        Dezavantajlı bölgelerdeki çocukları mutlu etmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Şahin, şunları belirtti:

        "Burada bir hafta çalışmalarımız devam edecek. Yeni yapılan anaokulunun iç dizaynını, mobilyalarını, sandalyelerini, oyuncaklarını düzenleyeceğiz. Daha sonra ilkokuldaki çocuklara kırtasiye ve giyim yardımı yapacağız. Şu anda okulun iç dizayn işini ve duvar süslemelerini yapıyoruz. Amacımız çocuklara güzel bir anasınıfı bırakmak."

        Öğrencilerden Ertuğrul Erkoç da çocukların daha iyi şartlarda ve daha güzel ortamlarda eğitim alabilmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti.

        Onur Erturan da Ahlat'a yardım amaçlı geldiklerini ve okulun iç kısmına güzel görseller çizdiklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa