Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat'ta bir çiftçi, erken ürün elde etmek için ektiği tarlasındaki sebze fidelerini, hurdacılardan aldığı pet şişelerle korumaya aldı.

        Başıbüyüklü köyünde çiftçilik yapan Hacı Ömer Kılıç, tarlasına ektiği sebze fidelerini hurdacıdan aldığı 3 bin adet 5 litrelik plastik şişelerle zira dona karşı koruyor.

        Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yöntemi internette hobi bahçesi yapanlardan gördüğünü ve uyguladığını söyledi.

        Tarlasının iki dönümüne sebze ektiğini anlatan Kılıç, "Sera yapmanın veya sebzenin üzerini örtmenin maliyeti yaklaşık 3 bin lira tutarken, hurdacılardan 5 litrelik 3 bin pet şişeyi 500 liraya aldım." dedi.

        Kılıç, köylerinde sebze ekiminin 25 Nisan'dan itibaren yapıldığını dile getirerek, "Daha erken ürün almak için ben 25 Mart'ta ekim yaptım, bu nedenle pet şişeyle korumaya aldım. Şu anda sebzeler büyüyor, don olmasına rağmen zarar görmedi. Mayıs'ın 10'unda da pet şişeleri tekrar alacağım. Bu yıl ilk defa denedim, başarılı olursam her zaman yaparım." diye konuştu.

        Yozgat'ta iki gün önce yaşanan zirai donun ceviz ağaçlarını vurduğunu aktaran Kılıç, pet şişeyle korunan sebze fidelerinin ise soğuktan etkilenmediğini ifade etti.

        Kılıç, tarlasında damla sulama yöntemi kullandığını da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa