Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da, beyaz eşya fabrikasından dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye çıkartıldı.

        Alınan bilgiye göre, bir beyaz eşya fabrikasının yetkilileri, Antalya'ya gönderdikleri 250 bin lira değerinde ocak, fırın ve ankastreler ile diğer beyaz eşyaların, alıcıya ulaşmaması üzerine polis ekiplerine durumu bildirdi.

        Soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, fabrikanın güvenlik kamera kayıtlarından sevkiyatı yapmak için anlaşılan tır sürücüsü ile yanında bulunan kişinin kimliklerini tespit etti.

        Şüphelilerin fabrikadan ayrıldıktan sonra izlediği güzergahtaki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şahısların, aracın plakalarını değiştirerek İstanbul'a seyrettiğini belirledi.

        İstanbul'da tespit edilen adrese operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliler İ.K. ve A.G'yi gözaltına aldı.

        Bolu'ya getirilen 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte fatura, irsaliye, plaka, ehliyet ve SRC belgesi ele geçirildi.

        - Aynı yöntemle 1,5 milyon liralık vurgun yapmış

        Bu arada şüpheliler hakkındaki incelemeri genişleten ekipler, İ.K'nin daha önce de İstanbul, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere 10 ildeki fabrikalardan, aynı yöntemi kullanarak 1,5 milyon lira değerinde dolandırıcılık yaptığını tespit etti.

        Benzer suçlardan 40'tan fazla dolandırıcılık kaybı bulunan İ.K. hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

        - Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı

        Öte yandan yaklaşık 250 bin liralık beyaz eşyaların şüphelilerin kullandığı tıra yüklenmesi kameralara yansıdı.

        Güvenlik kamerası kayıtlarında, beyaz eşya fabrikasının kargo bölümüne yanaşan tıra işçiler tarafından yükleme yapıldığı görülüyor. Bu sırada tır sürücüsü ve yanındaki kişinin rahat davranışları görüntülere yansıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa