Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Fırat Karaca'nın adı, kütüphanede yaşatılacak.

        Korkut Anadolu Lisesi'nde, 3 Şubat'ta şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Karaca'nın adına kütüphane oluşturuldu.

        Okul Müdürü Necla Kırtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin Korkut nüfusuna kayıtlı olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

        Afrin şehidi Karaca'nın adını yaşatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Kırtan, "Şehit Karaca'nın yarım kalan hikayesini okulumuzda kütüphane açarak ve adını vererek yaşatmak istedik. Proje kapsamında sadece kitap bağışı kabul ediliyor, destek bekliyoruz. Başta Afrin şehidimiz Karaca olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun." dedi.

        Okul Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ayşegül Eldemir Kale ise şehit Karaca'nın hatırasına sahip çıkmak için kütüphane oluşturduklarını ifade etti.

        Şehitlere minnet borcunun asla ödenemeyeceğini vurgulayan Kale, "Bu kütüphaneyi kurarak küçük de olsa şehidimize ve ailesine minnet borcumuzu ödemek istiyoruz. Kütüphanenin, öğrencilerimize şehitlik makamının ne kadar ulu bir makam olduğunu anlatacağına inanıyorum."

        10. sınıf öğrencisi Şeval Dolaz da kütüphanenin açılmasının kendisini çok mutlu ettiğini, şehitlik makamının nasıl kutsal bir yer olduğunu anladıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa