Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türk Kızılayı ile Uluslararası Kızılhaç iş birliğinde hazırlanan 13. Toplum Merkezi, düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

        Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın, Türkiye'nin ve Türk milletinin merhamet elini kıtalara, farklı renklerde, dinlerde ve farklı diller konuşan insanlara ulaştırmaya çalıştığını belirtti.

        150. kuruluş yılının mutluluğu içerisinde olduklarını, 150 yılda 150 ülkede yardım yaptıklarını anlatan Küçük, Suriye krizinin 7. yılında ise aralıksız, yorulmadan devletin ve cömert milletin destekleriyle Türk Kızılayı olarak çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

        Toplum Merkezleri'nin önemine işaret eden Küçük, "Toplum merkezi ensar ile muhaciri buluşturduğumuz, kardeşliği hatırlattığımız, bunun üzerine bilgi, beceri ve değer eklemeye çalıştığımız bir hizmet merkezidir. Burada dil kurslarından mesleki kurslara kadar, sağlık hizmetlerinden psiko sosyal desteğe kadar çok çeşitli faaliyetler uyguluyoruz. İstiyoruz ki birlikte muhabbet ortamları yarattığımız bu hizmet merkezleriyle mülteci kardeşlerimizle Türk halkı daha uyum içerisinde yaşasın, daha da bir birlerine bağlansınlar." diye konuştu.

        Küçük, "Bizimse halk olarak, millet olarak bu konunun insanı boyutuna müdahalemiz açık ve net ortada. Dünya artık yıllardır Türkiye'nin cömertliğini konuşuyor. Biz insanı yardım çalışanları olarak, alnımız dimdik bir şekilde insanlık tarihi yazdığımız için onurlu bir şekilde gerek Türkiye'de, gerekse uluslararası platformlarda dolaşabiliyoruz." dedi.

        - "Bizler için çok etkileyici"

        Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Türkiye Temsilcisi Mette Petersen de yeni Türkiye'ye geldiğini ilk saha deneyiminin ise Kahramanmaraş olduğunu ifade etti.

        Kızılhaç ve Kızılay'ın iş birliğine değinen Petersen, Türk Kızılayı'nın çalışmalar içerisinde anahtar görevi de gördüğünü belirttiği merkezin, Türkiye'de bulunan mülteciler için önemli bir yer olduğunu kaydetti.

        Türkiye'nin insani yardımdaki çabalarını vurgulayan Petersen, şunları söyledi:

        "Türkiye, dünyada en fazla yerinden edinmiş mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundadır. Böyle bir durumun karşısında Türk devletinin ve Türk Kızılayı'nın inanılmaz büyük çabaları ve desteklerini de görmek bizler için çok etkileyici. Böyle bir durumda bizler için de hem Türk Kızılayı hem de Türk Devleti'yle ortak çalışma yapabilmek, birlikte hareket edebilmek bizler için çok olumlu. Ayrıca da çok özel bir iş birliğidir. Türk insanın ne kadar misafirperver olduğunu bir kere daha gösteriyor."

        Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan da 2012'den itibaren Suriye'deki iç karışıklıklar nedeniyle Kahramanmaraş'a Suriyeli misafirlerin gelmeye başladığını, yaklaşık 100 bin civarında misafiri ensar-muhacir ilişkisi içerisinde konuk ettiklerini belirtti.

        Okatan, "Türkiye Cumhuriyeti ve halkı kadar bu olaydan sonra yerinden yurdundan göç eden insanları kucaklayan, bağrına basan, yardım eden hiçbir toplum ve ülke yoktur." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından içerisinde çocuk ve gençlere yönelik aktivite alanları ile eğitim bölümleri bulunan merkezin açılışı gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa