Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı'nı 5 günde 46 bin kişi ziyaret etti.

        BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, 11-15 Nisan'da TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayan fuarlara, yerli ve yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 195 firmanın stant açarak ürünlerini ve projelerini tanıttığı fuarlar, 6 ayrı salonda ve 35 bin metrekarelik alanda ziyaretçileriyle buluştu.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, dünya pazarlarına sunulan mal ve hizmetlerin pazarlaması ve tanıtımının en az üretim faktörü kadar değerli olduğunu vurguladı.

        Bursa'nın son yıllarda fuarcılıkta önemli mesafe kat ettiğini aktaran Burkay, iş dünyası temsilcileri olarak ürettiği mal ve hizmetleri 200'e yakın ülke ve bölgeye sunan Bursa'nın fuarcılık alanındaki çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

        - "Fuarlarımız sektörün iş hacmini artıran bir misyon üstlenmeyi sürdürecek"

        İbrahim Burkay, fuarları başta Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi kente yatırım potansiyeli yüksek olan ülkeler olmak 34 ülkeden gelen yatırımcıların ziyaret ettiğini belirterek, şunları ifade etti:

        "BTSO'nun 'Ticari Safari Projesi' kapsamında TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Ekonomi Bakanlığının destekleriyle 34 ülkeden gelen 300'den fazla yabancı alıcı Bursalı firmalarla buluştu. Ülkemiz, inşaat ve gayrimenkul sektöründe dünyanın da kabul ettiği bir başarıya sahip. Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 46 Türk firmasının bulunması bunun en önemli göstergesi. Ülke ekonomimizin dinamosu olan sektörümüzün, 2018 ve gelecek yıllarda da başarılı grafiğini sürdüreceğine inanıyorum. Eş zamanlı olarak düzenlenen fuarlarımız önümüzdeki yıllarda da sektörün iş hacmini artıran bir misyon üstlenmeyi sürdürecek."

        BTSO olarak sektörlerin ihracat odaklı büyümesine katkı sağlayan alım heyeti programlarına devam ettiklerini vurgulayan Burkay, 17-21 Nisan'da Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleyecekleri alım heyeti organizasyonuna 34 ülkeden yaklaşık 160 iş insanının katılacağını aktardı.

        - 46 bin ziyaretçi

        TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın 34 ülkeden ve yurt içinden 35 ilden gelen 46 bin 14 kişi tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.

        Ersözlü, müteahhitlik firmaları ve gayrimenkul danışmanlık şirketlerinin ağırlıklı olarak katılımıyla hazırlanan Rising City Gayrimenkul Fuarı'nın, nihai tüketicilere hitap eden konut taleplerinin yanı sıra ev, ofis, arsa, dükkan gibi gayrimenkullere yatırım yapmak ve birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen kişilere karlı ve her bütçeye hitap edecek fırsatlar sunduğunu belirtti.

        Eş zamanlı fuarların konut satışlarına sağladığı katkıyla sektöre canlılık getirdiğini dile getiren İlhan Ersözlü, ziyaretçilerin kentsel dönüşüm projelerine yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa