Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'ın Gercüş ilçesindeki Mor Aho Manastırı 3 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı.

        Vali Ahmet Deniz, Arıca Köyü'nde 6. yüzyılda yapıldığı belirtilen Mor Aho Manastırı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, bu coğrafyanın sevgi ve hoşgörü tohumlarının atıldığı topraklar olduğunu belirtti.

        "Bizler farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Çünkü cihan imparatorluğunun mirası üzerinde yaşıyoruz." diyen Deniz, şöyle devam etti:

        "Elbette farklılıklarımız olacaktır. Farklı din ve mezhebe mensup olanlar olacaktır. Önemli olan birliğimiz, kardeşliğimiz ve beraberliğimizdir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün vatandaşlarımızın ibadet etme özgürlüğüne sahip çıkıyoruz. Anadolu'da birçok yerde kilise ve cami yan yanadır. Dünyanın bu sevgi, hoşgörü ve kucaklaşmaya ihtiyacı var."

        Mor Gabriel Manastır Metropoliti Samuel Aktaş da tarihi manastırın ziyarete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yıkılan manastır köy halkı ve devlet büyüklerimizin yardımıyla onarıldı. Allah hükümetimizi var etsin." dedi.

        Süryani Şükrü Aktaş da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in manastırın onarımına büyük destek verdiğini belirterek, "Restorasyon çalışmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan devletimize de şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

        Programa, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç ile Avrupa'dan gelen bazı Süryaniler de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa