Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Siz 28 Şubat'ın suçlularını cezalandıracaksınız ama 28 Şubat sebebiyle hapse giren kişileri orada tutmaya devam edeceksiniz. Bu adalet değil." dedi.

        Karamollaoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine düzenlediği operasyonu doğru bulmadıklarını belirtti.

        Saldırının Müslümanlar için önemli bir günün sabahında gerçekleştiğini belirten Karamollaoğlu "Sanki sadece Esed rejiminden değil, bütün Müslümanlar'dan öç almak için yapılan bir saldırı olarak gördük ve lanetledik." dedi.

        Dünyada artık gücün ekonomi, teknoloji ve üretimle ölçüldüğünü anlatan Karamollaoğlu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu malzeme veya savunma sanayide kullanılan silahları yüzde 100 kendisinin üretmesi gerektiğini vurguladı.

        Karamollaoğlu, ülkede işsizlik rakamlarının, cari açığın her geçen gün yükseldiğini öne sürerek, Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğini savundu.

        Bir gazetecinin "AK Parti ile ittifak kurulabilir mi ?" sorusuna Karamollaoğlu, "Bu arkadaşlarımız herhalde biraz kilo aldı, bizim gömlek onlara olmaz, yırtılır. Biz bir ittifak kurabilir miyiz? Arkadaşlar derse 'Gelin devleti size teslim ettik, kararları siz alın.' O zaman olabilir. Ama sil baştan her şeyi değiştirmek şartıyla. Başka türlü ülkenin düzelmesi mümkün değil." yanıtını verdi.

        Bir başka gazetecinin "28 Şubat davasında kararlar çıktı, bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi:

        "Elbette böyle bir kararın çıkması bir bakıma o dönem sıkıntı çekenlerin kalbine, yüreklerine su serpti. Ancak biz meselelere bir öç alma mantığıyla yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. Biz zaten insanlardan öç alacağımız mantığıyla da iktidara gelmek istemiyoruz. Yanlışları düzeltmek ve ülkeyi huzura kavuşturmak için varız. En garibi 28 Şubat dönemindeki bazı ifadelerinden dolayı bir kısım insanlar hala hapis. Siz 28 Şubat'ın suçlularını cezalandıracaksınız ama 28 Şubat sebebiyle hapse giren kişileri orada tutmaya devam edeceksiniz. Bu adalet değil."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa