Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ile Opet işbirliğinde "Opet Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında "5. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi" toplantısı düzenlendi.

        Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Trafik Dedektifleri Projesi Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi toplantısının açılışında konuşan Opet Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın, Trafik Dedektifleri Projesi'ni yaklaşık 4,5 yıldır büyük bir özveri ile sürdürdüklerini söyledi.

        Aydın, kuruldukları 1992 yılından bu yana insan ve hizmet odaklı yaklaşımla toplumun sorunlarının çözülmesine katkı sağlamanın öncelikleri olduklarını dile getirdi.

        Sosyal sorumluluk projelerini planlarken toplumsal sorunlardan yola çıkarak topluma değer katacak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aydın, 18 yıl önce "Temiz Tuvalet Kampanyası" ile çıktıkları yolda "Yeşil Yol", "Örnek Köy" ve "Tarihe Saygı" projeleri ile kalıcı değişimler sağladıklarına işaret etti.

        Ayşenur Aydın, sosyal sorumluluğa odaklanmayı kurum kültürü olarak benimseyerek, ülkenin en ciddi sorunları arasında yer alan trafik güvenliği sorununu çözmek için çalıştıklarına dikkati çekti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Derneği işbirliği ile 2013'te hayata geçirdikleri Trafik Dedektifleri Projesi'ni büyük bir şevkle sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, "Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda bugüne kadar 3-17 yaş arasında 4 milyona yakın çocuk ve gence trafik eğitimi vererek trafik dedektifi ilan ettik." dedi.

        Aydın, son iki yılda 3-17 yaş aralığındaki çocukların karıştığı ölümlü kaza istatistiklerine bakıldığında ölü sayısında yüzde 11 düşüş olduğuna vurgu yaptı.

        Olası bir kazada emniyet kemerinin araçtaki insanları yaşama bağladığını belirten Aydın, farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

        Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Başkanlığında görevli Emniyet Müdürü Tolga Hakan ise proje kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün şimdiye kadar 3 milyon 728 bin 600 öğrenciye trafik eğitimleri verdiğini söyledi.

        16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek eğitimde Türkiye'nin dört bir yanından 155 trafik polisi, trafik dedektiflerini yetiştirmek üzere eğitim alacak ve proje eğitmeni olacak.

        Beşer günlük eğitici eğitimlerinin sonunda sertifika alacak polis memurları, görev yaptıkları illerin okullarında Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak.

        Gruplar halinde teorik ve interaktif olarak alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimlerde Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati, Gelişim - Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme konuları üzerinde durulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa