Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da, 42. Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Eti Arkeoloji Müzesinde protokol üyelerinin katılımıyla başlayan programda, Eskişehir'in turizm potansiyeline ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı grubu müzik dinletisi sundu, Prof. Dr. Nuray Özaslan'ın "Eskişehir'in Modern Mimari Mirası" konulu sergisi açıldı.

        AÜ Yunus Emre Yerleşkesinde 54'ü Türkiye menşeli 92 odunsu bitki ve ağaç türünden oluşan 5 dönüm alana sahip Anadolu Arboretum (ağaç parkı) gezildi.

        Etkinlikler çerçevesinde Adalar mevkisinde turizm sektörü temsilcileri tanıtım amacıyla stant da açtı.

        - Balıkesir

        Balıkesir'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, burada yaptığı konuşmada, Balıkesir'in Türkiye'de turizmin başladığı ilk yer olduğunu söyledi. Çaltı, şöyle konuştu:

        "Bunun kanıtı olarak da turizm belgeli 1 numaralı tesis Balıkesir'in Erdek ilçemizdedir. Yaz ve bayram tatillerinde turizmin kalbi burada atıyor. Normal nüfusun en az 5 katı nüfus geliyor. Bizim bunu yıl boyunca sürdürülebilir hale getirmek için ne yapmamız gerekiyor? Deniz, kum, güneş turizmiyle ilgili Balıkesir'in bir sorunu yok, bunu fazlasıyla yaşıyor, gerçekleştiriyoruz. Ancak bir daldaki ekonominin yaşaması için onun sürdürülebilir olması gerekiyor. Bunun için de 12 ay turizmi sürdürebilmek için sağlık turizminin yatırımlarına ilaveten yeni yatırımların olmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bizim 8 termal turizm merkezimizde 40'a yakın termal kaynağımızın olduğu yörelerde sağlık turizmine uygun tesisler yapılagelmektedir."

        - Çanakkale

        Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, çok özel bir ilde ve coğrafyada bulunduklarını belirterek, Çanakkale'nin nüfusla ve coğrafi büyüklükle kıyaslanamayacak bir tarihsel öneme sahip olduğunu söyledi.

        Çanakkale'nin mitolojik Troya Destanı'ndan şanlı Çanakkale Destanı'na kadar yaşanan olaylara ev sahipliği yaptığını dile getiren Dokuz, "UNESCO'nun dünya kültür mirasları listesine koyduğu Troya Antik Kenti Parion ve Assos yine Çanakkalemizde yer alıyor. 2017 yılının 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasındaki ilk 3 ayında 46 bin 248 kişinin gezdiği Troya ören yerini, 2018 yılında aynı tarihlerde 90 bin 208 kişi ziyaret etti. Bu rakam geçmiş yıla göre 2 katına çıktı. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesi ve Troya Müzesi'nin açılması ile ziyaretçi rakamlarında artış beklemekteyiz." dedi.

        Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göktepe, STK Temsilcileri, turizm işletmecileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş Truva Atı'na yürüdü.

        - Yalova

        Yalova'da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

        Etkinlikte konuşan Tali, Yalova'nın turizm potansiyeli bulunan illerden olduğunu söyledi. Haftanın amacının şehrin turizm çıtasını daha yukarıya çıkarmak olduğunu ifade eden Tali, "Daha çok yatırımcı çekmek. Var olan turizm potansiyelimizi, değerlerimizi, birikimimizi daha geniş kitlelere bir sinerji yaratarak bu haftaki etkinliklerle geniş kitlelere duyurmaktır. Yalova'nın çıkış noktası turizmdir. Yalova termal, kaplıca, organik tarım, tarih, kültür ve coğrafyasıyla geniş bir faunaya sahiptir. Bunu en iyi şekilde bütün sivil toplum örgütleri, bakanlığımız, valiliğimiz ve sektör temsilcilerimiz hep beraber bu haftayı en iyi şekilde amacına uygun olarak eda etmeyi planlamaktayız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa